חישוב ימי חופשה- דיני עבודה

  • חופשה בתשלום
    סטס | 31/08/2009 01:34

    אני מקבל 200 שקל יומי ושישי שבת 300 שקל לפי 8 שעות. כאשר אני לוקח חופש החברה משלמת לי לפי 150 שקל יומית ולפי אחוז משרה בסיס שהוא נמוך כי לטענתם שיש שבת לא נכנס לחישוב הבסיס ולכן אחוז המשרה נמוך למרות שממוצע השעות שלי הוא 176 שזה כמעט המינימום. האם הם אמורים לחשב לי את ממוצע השכר לפי כל ימות השבוע? יצא לי אחוז משרה שנתי 94% שזה 188 שקל ולהם יצא 60% והם מחשבים לפי 150 שקל ליום אז יוצא פחות ממאה. בחוזה רשום שהיומית שלי זה 200 שקל. האם הם מפרים את החוזה ומשקרים לי בפנים?

    • חישוב ימי חופשה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 31/08/2009 15:26

      חישוב מספר ימי החופשה הוא פונקציה של ימי העבודה בפועל כלומר אם עבדת מעל 200 ימי עבודה בשנה אתה זכאי למלוא ימי החופשה להם אתה זכאי. לעניין התשלום- תשלום יום חופשה הוא 200 ש"ח שכן זהו שכרך היומי והתשלום בסוף השבוע הוא למעשה 150% משכר זה ואינו נלקח בחשבון בחישוב.