הסכם אי תחרות- דיני עבודה

  • חשוב ביותר
    קרן | 30/08/2009 16:04

    המעסיק שלי בחברה החתים את כולנו בסעיף הנ"ל : 6. א. הופסקה עבודת מהנדסת המכירות בחברה, מכל סיבה שהיא, מתחייבת מהנדסת המכירות להימנע מיצירת כל קשר, ישיר או עקיף, בין בעצמה ובין באמצעות אחרים, לרבות תאגיד, בין שתהיה חברה בו ובין שתהיה עובדת בו, עם ספקי החברה בחו"ל עם היצרנים בחו"ל המיוצגים ע"י החברה או שהחברה מצויה עמם בקשרים מסחריים. ב. מובהר באופן ספציפי, כי מהנדסת המכירות אוסרת על עצמה, כל תחרות או כל פעילות אשר עשויה/ עלולה לגרום לשינוי לרעה ביחסי החברה לבין ספקיה / מיוצגיה/קשריה בחו"ל ו/ או בעסקי החברה בארץ. ג. איסור זה חל על מהנדסת המכירות לתקופה של 36 חודשים מיום סיום עבודתה בשרות החברה. ד.איסור זה חל אף על ספקים/ מיוצגים/ מקושרים בחו"ל שמהנדסת המכירות גרמה להתקשרות עמם. מחוסר ברירה ותום לב חתמתי עליו האם זה קביל והוא אכן יכול למנוע ממני לא לעבוד בתחום שלי (אצל מתחרים)3 שנים ? מהו הזמן הסביר שבו אני יוכולה להתחיל לעבוד אצל המתחרים ? לפי החוק אני צריכה לתת למעסיק שלי חודשיים אבל האם אני חייבת להביא לו גם זמן צינוון של כמה חודשים?אם כן כמה ? , אני חוששת שלא יחכו לי שם יותר מחודשיים , כרגע אני חסרת אונים !! אודה לך על תשובה מהירה זה מאוד חשוב לי אני צריכה להחזיר תשובות לגורמים הרלוונטים

    • הסכם אי תחרות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 30/08/2009 18:01

      זוהי שאלה מורכבת אשור ראויה להיבחן על פי נסיבותיה. אני מציע שתפני לייעוץ מקצועי ספציפי שכן ישנם מקרים בהם הסכם אי התחרות אינו מידתי ביחס לאורך העבודה, פוגע בזכות לעבוד וקיצוני ועל כן בטל ויש מקרים בהם הסכם אי התחרות תקין ותופס. כל מקרה לגופו.