כעובד שפעם בדק

  • ימי חופש לעובד לפי שעות
    אורן | 28/08/2009 20:10

    שלום רב,שאלה אשר מצאתי לה מעט תשובות, וסותרות: אני עובד לפי שעה. אין שום קביעות בכמות השעות החודשיות, אשר נעות בין אפס שעות עד למאתיים בחודש.שאלתי היא - כיצד לחשב את ימי החופשה המגיעים לי כל שנה?כמו כן, אציין כי בחוזה שלי כתוב כי מגיעים לי 10 ימי חופש - האם יש לכך תוקף, אם בחוק כתוב אחרת (יותר או פחות)?אשמח לקבל קישור ללשון החוק המדוייקת, כך שאוכל להציג זאת בפני  העובד.תודה

    • כעובד שפעם בדק
      ל.ר | 28/08/2009 20:25

      א. תלוי מה מקום העבודה. כשומר זה אחרת. ברוב המשק (למעט עובדי מדינה שלהם תנאים מפליגים יותר) נקבע כשבועיים ימים שהם ימי העבודה הנהוגים במקום העבודה. למשל 12 ימים מתוך שבועיים עובדים אזי זה 12 ימי חופש (וזה אם אתה 100% משרה, כאשר יום חופש הוא כערך של כ- 75% מערך יום עבודה - כאמור במשרה של 100% אלא אם כן נקבע אחרת בהסכם). כעובד שעתי אתה זכאי במקרה זה בכל מקרה לאחד מהבאים: 1. מה שכתוב בחוזה. 2. פסיקת החוק - שבועיים של ימי עבודה אם אתה עובד סך הכל 186 שעות בכל חודש בממוצע במשך שנה. הגבוה מבין שניהם תמיד! על מנת לצבור ימי חופשה עליך לבקש מהמעביד לעשות זאת מאחר והצבירה לא נעשת אוטומטית. איך תחשב שנה: למשל עבדת סך הכל במשך שנה 2000 שעות (12 חודשים מלאים) זה אומר שעבדת מתוך 186*12=2232שעות סך הכל (כולל ימי חגים אליהם אתה זכאי וימי מחלה הנחשבים כיום עבודה על פי רוב של 8 שעות או 9 שעות על פי מה שנקבע בחוזה העסקה, שים לב שאתה זכאי על פי ימי המחלה רק מהיום השני/שלישי של המחלה לשכר הנקבע גם הוא על פי משרתך עד אותה מחלה). 2000/2232=89.61% לערך מסך ימי החופש אליהם אתה זכאי. נאמר שנהוג במקום העבודה 12 ימי עבודה בשבועיים (6 ימים בשבוע) אזי אתה זכאי ל- 12*0.8961=10.76ימים. מאחר ויום חופש נחשב כיום חופש רק כערך השלם. אזי אתה זכאי ל-10 ימי חופש ו/או תשלום עליהם על פי בחירת המעביד ובקשתך. מקווה שהשבתי. אם יש למישהו משהו לתקן בדברי אשמח שישיבו.