לא מובן

  • פיצויים בגין הפסקת עבודה
    תמיר | 26/08/2009 12:26

    שלום רב, עד כלפני שנה עבדתי בחברה, משך זמן העבודה היה כשנתיים ותשעה חודשים, יש לציין כי במהלך השנה השנייה לעבודתי התחלתי בלימודי ולכן לא עבדתי במשרה מלאה אך הנוהל במקום העבודה הוא לפי "העברת כרטיס" וקבלת שכר על שעות של נוכחות עם סיום השנה הראשונה ללימודי לקחתי "חופשה" מהלימודים וחזרתי לעבוד במשרה מלאה(שכר מינימום) כאשר החלטתי וזאת לאחר שנה שהנני עובד במשרה מלאה לחזור ללימודים כאשר שאלתי את מנכ"ל החברה האם זה יהיה בסדר לחזור לעבוד במשרה חלקית הוא החליט לסיים את ההתקשרות בינינו אך תוך כדי השארת המצב הקיים כלומר יש לי כרטיס עובד אבל פשוט לא לבוא ולא להשתמש בו ככה שלא יצטרך לשלם פיצויים, יש לציין שבכל התקופה שהיא מה 12.2.06 עד ל 1.11.08 עבדתי בחברה וקיבלתי תלוש משכורת בכל חודש למעט חודש אחד. האם יש עילה לקבלת פיצויים?!? תודה מראש

    • לא מובן
      עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 12:49

      לא ברור מה סוכם ביניכם. האם אתה בחל"ת? האם אתה מקבל שכר? נחשב עובד ולא מקבל שכר? לפיצויים תהיה זכאי אם תפוטר או אם המעסיק יודיע לך שאתה בחל"ת ללא הגבלת זמן. אם החל"ת מוסכם אינך זכאי לפיצויים.

      • הבהרה
        תמיר | 26/08/2009 12:57

        אם אתה שואל האם נחתם חוזה בינינו אז לא, הגעתי לעבודה זו באמצעות מכר קרוב אלי שהוא היה המנהל שלי בעבודה וכל ההתקשרות נעשתה דרכו, כאשר ביקשתי לברר האם אוכל להמשיך לעבוד במשרה חלקית הוא ברר את הנושא מול מנכ"ל החברה ונענה בשליה ו"שלא יחתים כרטיס יותר", כאשר ביררתי מה צריך להגיע לי מול חשבת השכר היא אמרה שקיבלה הוראה מהמנכ"ל להשאיר את המצב הקיים כלומר אמר לי לא להגיע ולא להעביר כרטיס אבל מבחינת רישום, אני עדיין רשום במערכת.

        • נשמע כמו פיטורים
          עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 13:03

          על פי ההשלמה ניתן לומר שפוטרת. הרישום במערכת אינו שוקל לענין זה. אתה זכאי לכל זכויותיך כמפוטר.