פיצוים למתפטרת

  • התפטרות
    מיטל | 26/08/2009 12:15

    שלום רב, אני עובדת במוזאון הילדים בחולון הזה 4 שנים 3 שנים ראשונות עבדתי לפי שעה ובשנה הרביעית התחלתי לקבל שכר גלובלי. החלטתי להתפטר וביקשתי את הפיצויים השבוע קיבלתי אישור לכך שישולם לי הפיצויים היום החשבת שכר אמרה לי שאני יקבל פיצויים רק לשנה אחת מכוון שבשלוש שנים שעבדתי לפי שעה לא הפרישו לי דמי פיצויים ורק שהתחלתי לעבוד גלובלי התחילו לפריש לי האם מותר להם לעשות זאת והאם יש דרך שאוכל לקבל יותר אפילו אם לא יהיה כל הסכום תודה

    • פיצוים למתפטרת
      עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 12:45

      על פי תיאורך התפטרת בנסיבות שבהן אינך זכאית לפיצויי פיטורים. המעסק הסכים מרצונו הטוב, בלא שחלה עליו חובה חוקית, לשלם לך פיצויי פיטורים. ככל הנראה הכוונה הייתה לשחרר את הסכומים שהופרשו עבורך. השאלה היא מה תוכן ההסכמה שאילה הגעת. אם הוסכם שתקבלי את מלוא פיויי הפיטורים לכל תקופת עבודתך, סוגיית ההפקדה אינה רלוונטית.

      • התפטרות
        מיטל | 26/08/2009 13:10

        שלום, ותודה על התגובה המהירה אם סוכם בעל"פ כי ינתן כל הסכום הוא מחויב לתתת את כל הסכום? ואם לא סוכם כלום אלא רק נאמר כי אני יקבל את הפיצויים?

        • פיצויים למתפטרת
          עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 13:20

          אנחנו נכנסים לדקויות. אם הובטח לך שתקבלי א יצויי הפיטורים ניתן להבין מכך שמדובר בכל פיצויי הפיטורים. מעבר לכך יש לבחון את העובדות בצורה יותר מעמיקה. קחי בחשבון שיהיה עלייך ככל הנראה לנהל משפט כדי לקבל את מלוא הפיצויים, ואז עולה שאלה של היכולת הוכיח את הדברים, אם אין מסמכים המוכיחים את טענותיך.