שי לחג

  • פיטורים
    נעמה | 26/08/2009 11:51

    היי רענן , קודם שאלתי אותך על מכתב פיטורים בגלל מעבר דירה . הסברת לי כי איני רשאית לפיצויים. אך הפיטורים הם בדין מפוטר ולכן אני זכאית לאבטלה כיוון שעבדתי לפני כן באופן רצוף כמה שנים. לשאלתי , האם אני אקבל את המתנה לחג שמגיעה לי? כיוון שכבר מחלקים אותה.כמו כן האם לציין זאת במכתב פיטורים. אודה לעזרתך .

    • שי לחג
      עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 11:58

      שי לחג אינו מחוייב על פי חוק. אינני יודע מה המקור לזכאות לשי לחג, ומי זכאי לו. יש לבחון את הסכם העבדוה - הקיבוצי או האישי שהקים את הזכות לשי לחג. אם את בוותקך ובמעמדך זכאית לשי לחג, אזי כל עוד את עובדת החברה את אמורה לקבלו. אם הוא יחולק לאחר שכבר לא יתקיימו יחסי עובד-מעביד בינך לבין המעסיק, ככל הנראה לא תהיי זכאית לו.