או לא לחתום או להגיש תביעה

  • חוזה העסקה בעייתי - איך להתמודד?
    מוריה | 26/08/2009 10:44

    שלום, אני מועסקת במכללה, כאשר כל 9 חודשים מפטרים אותי ובכל קיץ אני חותמת על חוזה העסקה חדש. השכר "גלובלי" וכולל את כל הזכויות הסוציאליות. הבעיה העיקרית מבחינתי היא שלא מפרישים לי פנסיה למרות שהחוק מחייב. יש בחוזה סעיף שאומר שבמקרה שאדרוש כספים נוספים בגין תנאים סוציאליים או תשלומים נוספים אהיה חייבת להשיב למכללה 20% מכל התשלומים ששולמו לי בפועל. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות במידה ואני רוצה להמשיך לעבוד במקום וגם לקבל את זכויות הפנסיה שלי. (עדיין לא חתמתי על החוזה לשנה הקרובה) מודה לכם מראש על העזרה!

    • או לא לחתום או להגיש תביעה
      עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 10:55

      מתכונת העסקה זו נפסלה פעמים רבות. את יכולה לא לחתום על חוזה כזה הפוגע בזכויותייך. את יכלה לחתום ולהגיש מאוחר יותר תביעה למיצוי כל זכוותייך.

      • תודה ושתי שאלות הבהרה
        מוריה | 26/08/2009 11:09

        1. האם אני אוכל לתבוע גם מבלי שדרשתי את הכסף במפורש? 2. האם אני יכולה להמשיך לעבוד בחוזה כזה בשנים הקרובות ורק כשאסיים את תקופת עבודתי במקום - לתבוע?

        • עבודה ותביעה
          עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 11:13

          1. כן, אם כי מקובל לדרוש קודם את המגיע בטרם פניה לבית הדין. 2. כן, אם כי ייתכן שיש רכיבים שעלולים להתיישן. רצוי לקיים התייעצות מעמיקה יותר ולא להסתמך רק על שאלה ותשובה בפורום.