הפרת חוזה עבודה

  • הפסקת הפרשות לקרן השתלמות ע"י המעסיק.
    כפיר דהן | 26/08/2009 08:47

    שלום רב, לפני כשמונה חודשים הוחלט במקום עבודתי, ע"י ההנהלה, להפסיק לכל העובדים את ההפרשות לקרן ההשתלמות מצד המעסיק. (לטענתם לאור המצב הכלכלי). יש לציין שבהסכ העסקתי, קרן ההשתלמות צוינה כאחד התנאים. האם עובדה זו, מאפשרת לי היום להתפטר ולראות את עצמי כמפוטר על כל המשתמע מכך? תודה מראש, כפיר

    • הפרת חוזה עבודה
      עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 09:41

      זו הפרת חוזה העבודה. אתה יכול לתבוע את אכיפת החוזה או לדרוש את תיקון ההפרה, ואם לא תתוקן ההפרה תוכל להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים.

      • ומה אם אני מציין את זה במכתב הפיטורים?
        כפיר דהן | 26/08/2009 09:52

        האם אני יכול לציין שהפסקת קרן השתלמות זו הסיבה שאני עוזב במכתב ההתפטרות ואז לדרוש את כספי הפיצויים?

        • לא
          עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 09:56

          חובה עליך לאפשר למעסיק לתקן את ההפרה. אם לא תאפשר זאת לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים.

          • תודה רבה.
            כפיר דהן | 26/08/2009 10:08

            תודה.. אבל, זה לא קצת אבסורד?. שבמידה ואני רוצה לעזוב, אני גם אאבד את מה שלא הפרישו לי וגם את הפיצויים..?

            • לא, זה לא אבסורד
              עו"ד רענן קריב | 26/08/2009 10:18

              אין שום אבסורד בדרישה שלפני שתתפטר תאפשר למעסיק להימנע מהפיטורים על ידי תיקון ההפרה.