קנס עזיבה

  • התנהלות לקויה של מקום עבודה
    שירי | 25/08/2009 01:29

    סלח לי אם שאלתי קצת ארוכה, התחלתי לאחרונה לעבוד במקום עבודה שלדעתי יש בו מספר פגמים לגבי התנהגות לעובדים. 1. ראשית חתמתי על חוזה לפיו לא אקבל שכר עבור שעות ההכשרה בכלל עד אשר אשלים שלושה חודשי עבודה במקום (אציין שההכשרה שלי נערכה במקום העבודה עצמו ובהכשרה הוכשרתי פרטנית לענות לשיחות של חברה ספציפית ולא ניתן לי איזשהוא ידע מיוחד) ואף לא קבלתי החזר נסיעות על אותם שעות שפוצלו לשני ימי עבודה - האם זה חוקי? 2. בנוסף חתמתי על התחייבות לחצי שנה כנגד קנס של 500 שקלים כאשר בחוזה שלי נכתב שזוהי עלות הקורס, אבל בפועל לא עברתי שום קורס פורמלי אלא הכשרה מאוד בסיסית שנערכה אגב עבודה של מי שהדריכה אותי. ההכשרה הייתה בת 7 שעות בלבד שמתוכם עבדתי באופן מלא שעה וחצי ואף כאמור לא קבלתי שכר על שעות אלה אין לי ספק שעלות ההכשרה הייתה נמוכה מאוד מ500 שקלים- האם הקנס חוקי? 3. לאחר שהתחלתי לעבוד חלה טעות בחישוב משכורתי המדובר בטעות קטנה מאוד של סכום זעום אבל הטעות לא קטנה ביחס למספר שעות העבודה המועט שעבדתי באותו חודש כעובדת חדשה, הדבר מעורר בי חשש שמדובר בטעויות שהן דפוס התנהגות קבוע במקום עבודה זה, דבר זה אף נאמר לי בשיחה עם עובדות נוספות. יש לציין כי אין שעון נוכחות במקום העבודה. אציין שכשפניתי למעסיקי ודיווחתי על הטעות הם אמרו שיתקנו לי את הטעות בחודש הבא ולא תיקנו הטעות במקום- האם זה חוקי? האם אני יכולה להשתמש בטיעון זה כדרך להשתחרר מן ההתחייבות? (הפרת חוזה של המעסיק?) 4. בעבודה זאת יש נהלים קשים שבהם לא נתקלתי בשום עבודה: הפסקות קצרות, אין אפשרות שלא להגיע לימי עבודה בשל מחלה אם לא ניתנה התרעה ערב מראש (בעקרון זה הגיוני כשלעצמו אבל לא תמיד ניתן לחזות מחלה...), ישנן משמרות בהן אני משובצת בסטנד ביי ולכן לא יכולה לכלכל צעדי עבור אותו יום אך אינני מקבלת על כך שום תגמול. בנוסף גם בימים שבהם אינני משובצת בסטנד ביי באופן פורמלי אני מוקפצת לעבודה כל הזמן, המדובר בדבר שהוא נוהל מאוד שגרתי בעבודה ומדובר בהקפצות שהן בטון של דרישה ולא של בקשה ומפריעות לשגרת יומי. בנוסף היחס לעבדים במקום זה הינו גרוע. לאור כל האמור לעיל אינני מעוניינת להשאר עוד במקום עבודה זה אך אינני מעוניינת לשלם את הקנס זאת בשל היחס של מקום העבודה ובעיקר בגלל שאני באמת חושבת שהקנס בלתי פרופרציונלי בעליל להיקף ההכשרה שעברתי. מה אוכל לעשות בנידון אם בכלל?

    • קנס עזיבה
      עו"ד רענן קריב | 25/08/2009 19:02

      כדי לקצר ולא ללכת בעקבות אורך השאלה: הקנס אינו חוקי ואת יכולה להתפטר. אם תעשי זאת במועד הנכון כך שלא הם יהיו חייבים לך אלא את להם (לשיטתם), הם יצטרכו לתבוע את הקנס וספק רב אם הם יעשו זאת. את זכאית לתשלום על תקופת ההכשרה, זהו שכר רגיל שיש לשלמו במועד לתשלום שכר.