התפטרות

  • האם זוהי הרעת תנאים ולמה אני זכאי?
    CHOPCHOP | 25/08/2009 01:07

    אני עובד בתור טבח במסעדה יותר משנה בשכר של 6500שח ברוטו לחודש כאשר תמורת שכר זה אני אמור לעבוד 200 שעות(לפי הסכם בעל פה,לא קיים חוזה רשמי כלשהו ביני לבין המעסיק).לאחרונה קיבלתי קידום בתפקיד והובטחה לי העלאה בשכר. התפקיד יותר מורכב ובעל אחריות רבה יותר.הוצע לי שכר של7000שח ברוטו תמורת 220שעות(ועל כך יש לי הצעה רשמית כתובה).בעקבות כך הגשתי את התפטרותי עקב הרעה בתנאים ,מה שדי קל לראות לפי חישוב פשוט של שכר חלקי מספר שעות העבודה. האם אני צודק וזוהי אכן הרעה בתנאים והאם אני זכאי לפיצויים מהמעסיק ובנוסף לדמי חופשה,הבראה ,ביגוד וכו' (יש לציין שבמשך זמן תקופתי קיבלתי את אותה משכורת גם כאשר עבדתי מעבר ל200 שעות עבודה ולעולם לא קיבלתי תשלום נוסף עבור שעות נופות או שעות שבת או שעות חג). האם תוכל לפרט למה אני זכאי עם התפטרותי והאם כדאי לי להגיש תביעה נגד המעסיק. תודה מראש.

    • התפטרות
      עו"ד רענן קריב | 25/08/2009 18:59

      ספק אם אתה זכאי לפיצוי פיטורים, ככל הנראה לא. אם חוק שעות עבודה ומנוחה חל עליך, הן ההסכם הקודם והן ההסכם החדש לא חוקיים כי הם כוללים שעות נוספות. בטרם תתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבדוה היה עליך להתריע על כך ולאפשר למעסיק לתקן את דרכיו. זאת - לא עשית לפי תיאורך. אתה זכאי לפדיון חופשה ולדמי הבראה אם לא שולמו. לא ציינת אם נתת הודעה מוקדמת. ככל הנראה אינך זכאי לפיצויי פיטורים.