תקופת צינון- דיני עבודה

  • זמן צינון בין חברה אחת למתחרה
    אלינה | 24/08/2009 16:34

    שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית , אני עובדת בחברה כבר שלוש וחצי שנים את כל הידע שלי והניסיון רכשתי מהמנהל הבכיר, כעת אני מעונינת לעבור למתחרה שלנו ואני חייבת לדעת האם חצי שנה זה זמן צינון מספיק מבלי שיתבעו אותי , אודא על תשובה מהירה

    • תקופת צינון- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 24/08/2009 18:50

      האם התחייבת לתקופת צינון? אם לא- אין מניעה שתעברי לעבוד אצל המתחרה אך כמובן שאינך רשאית לעשות שימוש בסודות המסחריים של החברה אותה את עוזבת.

      • סעיף מתוך החוזה שנחתם - דחוף
        אלינה | 25/08/2009 09:13

        המעסיק שלי בחברה החתים את כולנו בסעיף הנ"ל : 6. א. הופסקה עבודת מהנדסת המכירות בחברה, מכל סיבה שהיא, מתחייבת מהנדסת המכירות להימנע מיצירת כל קשר, ישיר או עקיף, בין בעצמה ובין באמצעות אחרים, לרבות תאגיד, בין שתהיה חברה בו ובין שתהיה עובדת בו, עם ספקי החברה בחו"ל עם היצרנים בחו"ל המיוצגים ע"י החברה או שהחברה מצויה עמם בקשרים מסחריים. ב. מובהר באופן ספציפי, כי מהנדסת המכירות אוסרת על עצמה, כל תחרות או כל פעילות אשר עשויה/ עלולה לגרום לשינוי לרעה ביחסי החברה לבין ספקיה / מיוצגיה/קשריה בחו"ל ו/ או בעסקי החברה בארץ. ג. איסור זה חל על מהנדסת המכירות לתקופה של 36 חודשים מיום סיום עבודתה בשרות החברה. ד.איסור זה חל אף על ספקים/ מיוצגים/ מקושרים בחו"ל שמהנדסת המכירות גרמה להתקשרות עמם. מחוסר ברירה ותום לב חתמתי עליו האם זה קביל והוא אכן יכול למנוע ממני לא לעבוד בתחום שלי (אצל מתחרים)3 שנים ? מהו הזמן הסביר שבו אני יוכולה להתחיל לעבוד אצל המתחרים 3 חודשים , חצי שנה , אני חוששת שלא יחכו לי שם , כרגע אני חסרת אונים !! אודה לך על תשובה מהירה זה מאוד חשוב לי אני צריכה להחזיר תשובות לגורמים הרלוונטים