תשובה

  • הלנת שכר לעבודה כפרויקט[פרילנסר]
    אלמוג | 16/08/2009 17:20

    אני בן 17 ואני רשום כעוסק פטור, ועבדתי מול חברה מסויימת בעבודה פר פרויקט.לפני חודשיים ב13 לחודש בערך סיימתי את עבודתי, אך איש הקשר אמר שהבוס שלו משלם רק ב10 לחודש, המתנתי בסבלנות ותוך כדי הלקוח הוסיף עבודות נוספות והוספתי את עלותם למחיר.הגיע ה-10 לחודש הבא והלקוח משך אותי בסיפורים של "שלחנו צ'ק", חודש אחרי כלום לא השתנה והוא העביר אותי לבוס שלו שלא ידע בכלל על מה אני מדבר.הבוס שלו משך אותי שבוע וחצי ועדיין אין תשובה.השאלות:1. אל מי עליי לפנות? האם לתביעה משפטית?2. כיצד אוכל לדעת את מי לתבוע? ברשותי רק שם, שם משפחה ואימיילים. [וכתובות מאתר החברה]3.האם זה נחשב להלנת שכר? והאם אני זכאי לפיצויים?

    • תשובה
      שיר ורד | 17/08/2009 00:24

      ככלל עבודה כעצמאי (פרי לאנסר) איננה גורמת קיום יחסי עובד מעביד ולכן איננה מזכה בפצויי פיטורים, פצויי הלנת שכר ותביעות בגין אי תשלום יהיובבית משפט שלום/תביעות קטנות על סמך החוזה ולא בבית הדין לעבודה .אך יתכן מצב שגם פרי לאנסר יוכר כעובד שמתקיימים לגביו יחסי עובד מעביד וזאת לאחר שיגיש תביעה לבית הדין לעבודה להכיר בכך וזה יקבע שאכן התקיימו מספר מבחנים לפיהם הוא אכן יחשב כעובד שכיר. המבחן העיקרי כיום הוא מידת השתלבות העובד בעיסוק העיקרי של המעסיק.לדוגמא, אדם שהועסק כמרצה במכללה כפרי לאנסר, יש סיכוי רב שיוכרו יחסי עובד מעביד, לעומת עובד שנשכר להדריך קורס בחברה עסקית רגילה שאיננה עוסקת בהדרכה.יש לתבוע את המעסיק שיתו חתמת את החוזה.