תשובה

  • תקיפות חוזה
    יוכי | 16/08/2009 11:50

    שלום, אני לא חתומה על חוזה במקום העבודה שלי. קיבלתי טיוטת חוזה למייל ולא היו לי עליו השגות והתחלתי לעבוד. בפועל אני עובדת כבר שנה וחצי לפי התנאים שרשומים בחוזה למעט שינוי של שכר בסיס+עמלות שנעשה 3 חודשים אחרי כניסתי לתפקיד ולא מצויין בחוזה. אני יכולה להוכיח כי השכר הראשוני והעמלות הראשוניות הן בדיוק לפי החוזה - האם זה אומר שהוא תקף? נכון להיום יש לי בעיה עם המעסיקה שלי שמתנערת מסעיף ביטוח המנהלים בחוזה - האם יש לי עילה לתבוע אותה בבית דין לעבודה על כך? חשוב לי לציין כי כמות ימי החופשה, כמות השעות, הגדרת התפקיד וכו מתקיימים כפי שכתוב בחוזה, אחרי 3 חודשים קיבלתי העלאה במשכורת שזה ההבדל היחידי מהחוזה המקורי

    • תשובה
      שיר ורד | 17/08/2009 00:44

      מהנתונים בשאלה קשה לדעת מה תקפות החוזה.מצד אחד לא נחתם החוזה ולכן מתקיים חוזה בעל פה על פי התנהגות הצדדים בפועל. מצד שני לכאורה היתה הסכמת הצדדים לקיים את החוזה.בנוסף, גם בהעדר חוזה המעסיק היה מחויב לתת לך מכתב המפרט את תנאי עבודתך תוך 30 יום מתחילת עבודתך ומכתב זה היה אמור להסדיר את העניין גם בלי חוזה.התכחשות של המעביד לטיוטת החוזה(שנכתב על ידו) צריכה לכלול נימוקים ישסיברו מדוע החוזה או חלקו לא בתוקף.טענה של המעסיק שכתחליף לביטוח המנהלים ניתנה הגדלה בשכר יכולה להתקבל כסבירה במיוחד אם נקבע בחוזה שביטוח המנהלים ינתן לאחר 3 חודשים .גם סעיף בטיוטת החוזה הקובע שלחוזה אין כל תוקף בטרם נחתם ע"י הצדדים יקבע שהחוזה חסר תוקף לחלוטין.בכל מקרה חלה על המעסיק חוב הלהפריש לעובד לביטוח פנסיוני בהתאם לצו הרחבה (לא יאוחר מתום 6 חודשי עבודה) , אך מדובר באחוזי הפרשה נמוכים במיוחד.