הפליה- דיני עבודה

  • ימי מחלה /הפלייה
    קטי | 15/08/2009 16:51

    אני עובדת בנק .בשנה שעברה התמנתי לאפוט' על אחותי שעברה תאונה.עפ' חוק יש סעיף שמקנה לי 15 ימי מחלה כאפוט'.אחרי מאבקים והוכחות נתנו לי את הימים הללו בעוד שחברתי לעבודה שבנה בן ה-30 חלה בסרטן נעדרתזמן רב מהעבודה וזאת בזכות זה שמישהו ברווחה נתן לה 40 ימי מחלה למרות שזה לא עפ חוק.אני נאלצתי לעבור תקופה קשה עם אחותי שהיתה בסכנת חיים ,נעדרתי בזכות ימי החופשה שהיו ברשותי אבל מנהלת הסניף עשתה המון בעיות בשל כך.השנה אותה חברה לעבודה ממשיכה לקבל 40 ימי מחלה לבנה שעדיין מאושפז.אני כבר לא אפוט' אבל אי אפשר מה ילד יום עם אחותי ,אני זקוקה לימים על מנת לטפל בה ולא מאפשרת לעצמי לצאת לחופש על מנת לשמור את הימים לשעת צרה.האם זה תקין מה שקורה פה? מה עליי לעשות? האם אני יכולה גם לדרוש 40 יום? זה נשמע כמו צרות עין אבל זו ממש הפלייה בן שני אנשים עם בעיות קשות

    • הפליה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 15/08/2009 20:14

      קצת קשה לטעון פה לאפליה שכן המקום יכול לטעון כי מבחינתו באם מדובר בקרבה ראשונה ( בן) אז הם מוכנים לתת מעל מה שהחוק מתיר ובקרבה שנייה ( אח) לא. אגב- גם החוק בהרבה מצבים לא מכיר באח/ אחות בקרוב מדרגה ראשונה. זה אמנם מקומם אך אינני בטוחה כי ניתן לטעון כאן להפלייה.

    • תשובה
      שיר ורד | 17/08/2009 00:58

      לא מוכר לי כל חוק המקנה לעובד ימי מחלה בגין מחלת אח בין אם מדובר באופוטרופוס ובין אם לא. (אשמח לקבל קישור לחוק כזה).החוק, מכיר בזכותו של הורה לקבל ימי מחלה בגין מחלת ילד. במקרה של מחלה ממארת מדובר ב 3 ימי מחלה המגיעים על פי חוק. המעסיק רשאי להוסיף ימים משיקולים של התחשבות בקשיי העובד, אך אין הוא מחויב להפעיל כללים דומים לגבי מחלות של בני משפחה אחרים. המעסיק רשאי גם לקבוע לגבי מחלת ילד, שתוספת הימים תהיה תלויה בגילו של הילד כפי שהגדיר גם החוק (הגבלה עד לגיל 16 במחלה רגילה וגיל 18 במחלה ממארת).

    • תשובה
      שיר ורד | 17/08/2009 00:58

      לא מוכר לי כל חוק המקנה לעובד ימי מחלה בגין מחלת אח בין אם מדובר באופוטרופוס ובין אם לא. (אשמח לקבל קישור לחוק כזה).החוק, מכיר בזכותו של הורה לקבל ימי מחלה בגין מחלת ילד. במקרה של מחלה ממארת מדובר ב 3 ימי מחלה המגיעים על פי חוק. המעסיק רשאי להוסיף ימים משיקולים של התחשבות בקשיי העובד, אך אין הוא מחויב להפעיל כללים דומים לגבי מחלות של בני משפחה אחרים. המעסיק רשאי גם לקבוע לגבי מחלת ילד, שתוספת הימים תהיה תלויה בגילו של הילד כפי שהגדיר גם החוק (הגבלה עד לגיל 16 במחלה רגילה וגיל 18 במחלה ממארת).