תביעה לתשלום פיצויים- דיני עבודה

  • תביעה לתשלום פיצויי פיטורין
    קרן | 13/08/2009 22:23

    שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות העוסקות בתביעה של עוזרת בית לתשלום פיצויי פיטורין.(שימוע בביה"ד עתיד להתקיים ביום ג' הקרוב, אודה לתשובתכם המהירה). עוזרת הבית ניקתה את ביתי בסה"כ כ-9 פעמים במהלך תקופה של שנתיים וחצי, בתדירות לא קבועה, אלא יזומה ע"פ צורכי הבית וזמינותה. ביום ביקורה האחרון הביעה את חוסר שביעות רצונה מעבודתה בביתנו (בפני בעלי ובפני אמי, בנפרד) ואי רצונה להמשיך. שבועיים וחצי לאחר מכן דרשה דמי חופשה, דמי הבראה ופיצויי פיטורין משום שלטענתה לא יצרתי עמה קשר ולכן הסיקה כי פוטרה (רק לפי חישובי הזמנים ניתן לראות כי זוהי אמתלה). בעקבות דרישתה, שילמתי חופשה והבראה, אך לא פיצויי פיטורין משום שלא פיטרתי אותה. 1) השאלה המרכזית, כמובן, היא האם יש עילה לתביעתה? 2) האם החוק בכלל מתיחס לתדירות כזאת? האם בכלל הייתי צריכה לשלם דמי חופשה ודמי הבראה? 3) העוזרת היתה די קבועה אצל אמי וכל תקשורת הנוגעת למועד העסקתה היה דרך אימי. לא היה לנו אפילו את מספר הטלפון אחת של השניה. האם חלים יחסי עובד-מעביד ביננו? תודה רבה, קרן

    • תביעה לתשלום פיצויים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 14/08/2009 09:11

      לא ראיתי את כתב התביעה ואת הנתוניים ולכן אינני יכולה לדעת. אם היא הועסקה אצלך סה"כ 9 פעמים ולא הגיעה לשנת עבודה אז בכל מקרה היא לא זכאית לפיצויים. אם זה יותר משנה והיא תוכיח כי את פיטרת אותה אז היא תוכל לזכות הכל שאלה של איזה הוכחות יש לה ואיזה לך. דמי הבראה- אם היא עבדה מעל שנה הי עליך לשלם לה דמי חופשה היה עליך לשלם לה- כמובן ששניהם בהתאם לתדירות הנמוכה בה עבדה. אני לא יכולה לדעת אם חלו יחסי עובד מעביד יש לכך מבחנים רבים.