חוזה לזמן קצוב- דיני עבודה

  • שאלה בנוגע להתפטרות בחוזה לזמן קצוב
    רוני | 13/08/2009 21:25

    שלום, אני מועסקת על בסיס חוזה אישי לפרק זמן מוגדר. כעת אני עומדת כחודשיים לקראת סיום הזמן המוגדר, כאשר בתקופה שנותרה אני נדרשת לעבוד שעות נוספות ללא תגמול וללא כות בחירה אם לעבוד אותן או לא, וימים נוספים מעבר למה שסוכם בחוזה. חלק ניכר מן עבותי נעשה בבית והתשלום עליו מינימלי, בשל העומס הצפוי אני עתידה להקדיש את כל זמני לעבודה בבית, וסביר כי כלל לא אוכל לעמוד בעומס, שוב- אין לי זכות בחירה כמה עבודה תהיה לי בבית... אני מעוניינת לעזוב, כי אני חשה שמנצלים אותי ושאיני מסוגלת (מבחינה אוביקטיבית) לעמוד בלחץ. שאלתי היא האם אהיה עלולה להיות חשופה לתביעה כלשהי? האם יוכלו לתבוע אותי על הפסד של רווח משוער, כיוון שיהיה חסר בעובדים עם עזיבתי וזה עלול לפגוע ברווחים? ואיפה זכויות עובד שלי בכל העניין (מבחינת- האם זה חוקי לנצל באופן שכזה?) בתודה, רוני.

    • חוזה לזמן קצוב- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 14/08/2009 09:06

      יש לבדוק היטב את החוזה וזה לא לפורום אבל באופן כללי אם פוגעים בתנאי העסקתך את יכולה לטעון שהם מפרים חוזה. כתבי להם בכתב כי את עומדת על כך שיפעלו בהתאם לחוזה ולא מוכנה להרעה ולפגיעה זו.