ימי חופשה ומחלה- דיני עבודה

  • ימי חופש ומחלה
    דויד | 13/08/2009 17:55

    שלום רב, לאחרונה קיבלתי חוזה עבודה מוזר. 1. ימי מחלה וחופש לא נחשבים בתור "שעות עבודה", במידה ואני מחסיר ימים אלה, עלי להשלים אותם ע"י שעות נוספות. 2. המשכורת היא משכורת גלובלית, הם מחייבים אותי לעשות 30 שעות נוספות בחודש (כדי להחזיר ימי חופש ומחלה). במידה ואני לא עושה את השעות האלה, המשכורת תרד. האם לחתום על חוזה כזה ? דויד הצעת עבודה שבה נאמר לי שעלי לעשות הרבה שעות נוספות. ימי מחלה וחופש לא נחשבים בתור שעות עבודה ועלי להחזיר אותן ע"י שעות נוספות. האם זה חוקי ?

    • ימי חופשה ומחלה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 14/08/2009 09:03

      לא חוקי ויתרה מכך אף אם תחתום על חוזה שכזה הוא לא יהיה תקף.. אסור להתנות על מה שקבוע בחוק אלא רק להיטיב עם העובד. אם אין לזכותך ימי מחלה או חופשה שנברו אז ניתן לנכותם מהשכר ושעות נוספות מחושבות על בסיס יומי ולא ניתן לתנות במשהו אחר. .