הרעת תנאים? דיני עבודה

  • התפטרות/פיטורין
    א.מ | 13/08/2009 07:13

    אני עובדת בחברה פרטית כ1.4 שנים בתפקיד מהלת חשבונות. לפני כחודש הגיע הגיע מנה"ח נוספת לתחום הלקוחות לטפל בהחזרות מהרשתות , זאת עבודה שעד כה הוזנחה מחוסר זמן של כל עובדים המשרד. נכון להיום העובדת החדשה לוקחת לידיה גם נושא הספקים והוצאת שקים שהיו רק באחריתי. כל זה בידיעה הצמודה של בעלי החברה ואף אפילו בתמיכתם. ושאר העבודה שהיתה עוברת אלי במיילים ודואר לא מגיעה אלי כלל. אני רואה בזאת הרעת תנאים בגלל שנותנים לי כל מיני עבודות מזדמנון כל למלא לי משרה. הרגשתי שלא מרוצים ממני בזמן האחרון איך לתגובה לבקשה שלי ש"במידה ואני אל מתאימה יותר אבקש לפטרי- סירבו". כיום הבעלים עושים הכל כדי שיקום ויעזוב ללא פיצויי פיטורין. מה עליי לעשות בדחיפות כדי לא לתת למצב להיותר קבוע ומקובל על ידי??? תודה מראש, מריאנה

    • הרעת תנאים? דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 14/08/2009 08:31

      זה שאת רואה בכך הרעת תנאים לא אומר שזה כך. יהיה לך קשה מאוד להוכיח זאת שכן אם לא פגעו בתנאי העסקתך וביאו מישהו נוסף לעזור לך זוהי אמורה להיות הטבה ומותר למעסיק לחלק את העבודה. אם הוא נותן לך לעשות עבודות ממש מביכות ושלא קשורות כלל להגדרת המקצוע שלך ותפקידך אז זה משהו אחר ויהיה ניתן לטעון להרעת תנאים. נתון נוסף שיש לבדוק הוא את חוזה ההעסקה וכיצד מוגדר תפקידך. בכל מקרה, לא כדאי שתתפטרי לפני שתתייעצי כי תאבדי את זכאותך.