תשלום עמלות

  • סיום יחסי עובד מעביד
    אביבית | 11/08/2009 14:00

    הודעתי למקום עבודתי מזה כארבע שנים על התפטרותי, זאת תוך מתן הודעה מראש של חודש ימים כקבוע בחוק. הנני עובדת כסוכנת מכירות והשכר שלי בנוי מבסיס ועמלות מכירה אשר משולתמות בשגרה לאחר תשלום הלקוח לחברה. לאחרונה גם כאשר כבר ידעתי כי לא אמשיך לעבוד בחברה הכנתי הזמנות מכירה רבות ולא ירדה תפוקת עבודתי. כיום לאחר שהודעתי על עזיבתי המעסיק הודיע לי כי העמלות אשר ישולמו לי בסיום העסקתי הינם רק בגין אותן עסקאות שהחברה קיבלה בגינן כסף מהלקוחות וכי עמלות בגין עסקאות שעדיין פתוחות ואשר לא יגבו עד מועד עזיבתי לא ישולמו לי כלל. מספר שאלות לי בנושא - 1. אם אני מתוגמלת ע"פ מכירות האם אני לא זכאית לעמלות בגין כל המכירות של בין אם נגבו ע"י החברה ובין אם לאו? 2. בהמשך לשאלה הראשונה כיצד משפיע הנושא כי ע"פ רוב החברה עובדת מול לקוחותיה בתנאי תשלום של שוטף +60 ואף שוטף +90? 3. ידוע לי כי החברה נוהגת לשלם פיצויים לכל מי שעוזב את החברה גם בגין התפטרות ושא ר מועסק למעלה משנתיים בחברה, האם גם אני זכאית לדרוש את פיצויי הפיטורין שלי? 4. האם יש הגנה חוקית לשכר העמלות שלי? אשמח לתשובה מהירה בנושא

    • תשלום עמלות
      עו"ד רענן קריב | 11/08/2009 16:08

      1. תלוי מה אומר הסכם העבודה שלך. יש הסכמים בה נקבע כי עמלות ישולמו גם אחרי סיום יחסי עובד מעביד ויש שלא. 2. ראי תשוב ל-1. 3. אם את יכולה להוכיח נוהג - את יכולה לדרוש. אם תצליחי להוכיח שיש נוהג כזה ייתכן שבית הדין יקבע שגם את זכאי לפיצויי פיטורים. 4. החוק אינו עוסק בתשלום עמלות לאחר סיום העבודה.