קודם כל דמי מחלה

  • פציעה ופיטורין
    שלום | 11/08/2009 08:10

    שלום אני עובד חצי שנה במפעל כנהג במסגרת התפקיד שלי אני גם מוריד סחורה ללקוחות שדורשת ממני מאמץ פיזי רב. לפני כ3 שבועות הרגשתי לחץ בחזה וקושי נשימה באמצע יום העבודה המשכתי לעבוד ויום למחרת הלכתי לרופא המשפחה משם הפנו אותי לצילום חזה וישר לבית החולים בעכבות כך שגילו אצלי חור בריאה. אושפזתי ליומיים ושוחררתי בהוראה שאיני יכול לחזור לעבודתי במשך חודשיים מכיוון שהיא כרוכה במאמץ פיזי. יש לציין שאף אחד מהרופאים לא הכיר במה שקרה כתאונת עבודה. שאלותיי הן עם בעבודתי יכולים לפטר אותי? האם יש לי זכויות שאני יכול לתבוע מביטוח לאומי? או מחברת הביטוח שלי? הרופאה שלי אמרה שתוכל להפנות אותי לרופא תעסוקתי ואיני יודע מה זה אומר. איך אוכל לפרנס את עצמי בזמן זה ?

    • קודם כל דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 11/08/2009 13:05

      כל עוד לא פוטרת אתה זכאי לדמי מחלה ממעסיקך. מעבר לכך פנה לפורום ביטוח לאומי ולפורום נזיקין והצג גם שם את סיפורך. אסור לפטר אותך בטרם מיצית את כל יתרת ימי המחלה שנצברו לזכותך.

      • תגובה לעו"ד רענן קריב
        נירה | 11/08/2009 15:08

        למיטב ידיעתי, עפ"י החוק אין הגבלה לפטר עובד הנמצא בחופשת מחלה. חוקי העבודה מגבילים פיטורים במקרים מיוחדים, אבל חופשת מחלה אינה נמנית עליהם. אשמח אם תגיב ותבהיר את הנקודה הזאת. ותודה על האתר המעולה הזה.

        • את טועה
          עו"ד רענן קריב | 11/08/2009 16:58

          פסק דין שניתן לפני מספר חודשים בבית הדין הארצי לעבודה קובע כי אין לפטר עובד הנמצא בחופשת מחלה עד לתום מיצוי כל ימי המחלה העומדים לרשותו.

          • תודה
            נירה | 11/08/2009 18:34

            תודה על ההבהרה