פיטורים

  • פיטורין, דמי אבטלה וחופשת מחלה
    dudis007 | 10/08/2009 12:32

    שבוע שעבר פוטרתי מעבודתי (היום אקבל את המכתב הרשמי), ובהסכמת שני הצדדים הוחלט שאני מוותר על זכותי לחודש של התרעה מוקדמת, ומקבל את הכסף שמגיע לי עבור ימי החופש שצברתי ואת הפיצויים (עובד כשנה וחצי בחברה). כעת אני מעוניין לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה.האם עליי לחכות חודש (עד שתסתיים תקופת ההודעה המוקדמת) ורק אז לפנות ללשכת התעסוקה או שניתן להתחיל ולקבל דמי אבטלה כבר מעכשיו עם הצגת מיכתב הפיטורין?מתחילת השנה צברתי ימי מחלה, האם אני זכאי לפדות אותם בכסף ולקבל עליהם תשלום?

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 10/08/2009 16:58

      לקודם כל, אינך רשאי לוותר על הודעה מוקדמת. זו זכותך, ואתה זכאי לפחות לתשלום תמורתה. על דמי אבטלה שאל בפורום ביטוח לאומי. אין פדיון ימי מחלה בלתי מנוצלים אלא בהסכמה.