קשה לומר

  • שינוי שכר באופן זמני
    קרן | 27/07/2009 11:53

    שלום אני עובדת בחברה קטנה 15 איש. בתחילת השנה עקב המצב הכלכלי נקלעה החברה לקשיים כלכליים (כמו כולם). אני העובדים האחרים פנינו למנכ"ל בהצעה שיוריד לנו מעט את השכר על מנת שהחברה תחזיק מעמד וכשהמצב ישתפר השכר יעלה בחזרה. לא נחתם דבר זה היה בע"פ. היום חצי שנה אחרי, בצורה מדהימה החברה פורחת ההכנסות גדלו בצורה משמעותית והחברה נמצאת במצב מצויין. וכעת כשאנו מבקשים לקבל את השכר המקורי עליו אנחנו חתומים בחוזה ההנהלה מסרבת ואף מאשימה אותנו בחמדנות. האם יש לנו פה קייס נגד החברה?

    • קשה לומר
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 12:16

      אם הייתה הסכמה בעל פה שההפחתה זמנית, הרי שאם ניתן להוכיח זאת ייתכן שניתן לאכוף הכחזרת השכר לקדמותו. אבל לבטח למדתם שיעור חשוב: לא לעשות הסכמים כאלה בעל פה, לא לפעול לבד בעניינים כאלה ולעגן בבכתב הסכמות מסוג זה.

      • שינוי שכר באופן זמני המשך
        קרן | 27/07/2009 12:23

        מצאתי מייל בו המנכ"ל מתחייב לשינוי המשכורת לפרק זמן קצר, האם זה יכול לעזור? כמו כן מצאתי את דף שקיבלנו שכותרתו הייתה משכורת עבור תקופת חורף 2009, זה קצת קטנוני אבל אולי זה יעזור...

        • הפחתת שכר
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 12:32

          ייתכן. את נכנסת לרזולוציות של ניהול תיק.מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. את יכולה לעשות שימוש באופציה של "יעוץ אישי" שבפורום.