חופשת לידה

  • זכאות לדמי לידה
    מורן | 27/07/2009 10:43

    ברצוני לדעת האם אני יהיה זכאית לדמי לידה ולחופשת לידה. כעת אני בהריון, אני אמורה להתחיל התמחות במרץ 2010. עבדתי במשרד שאני אתמחה בו בחודש מרץ(2009), וככל הנראה, מחודש אוגוסט הזה ועד מרץ 2010 אני יעבוד אצלו כטרום מתמחה במשרד בהיקף של 3 ימים בשבוע. כלומר סה"כ במצטבר אצל אותו מעביד יהיה לי 9 חודשים של עבודה. לפיכך, שאלתי היא מה תהיה אורכה של חופשת הלידה שלי? ובמידה והיא תהיה מקוצרת האם תהיה לי זכות להאריך אותה?

    • חופשת לידה
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:14

      קודם כל, החוק אינו מכיר "טרום מתמחה". החוקים השונים מכירים מתמחים. "טרום מתמחה" הוא עובד רגיל. אורכה של חופשת הלידה הרגילה הוא 14 שבועות מיום הלידה או מתחילתה, בלי קשר לוותק העובדת. הארכתה לחל"ת תלויה בוותק העובדת.

      • שאלה נוספת
        מורן | 27/07/2009 11:36

        כלומר גם אם אני לא יעבוד לפני תחילת חופשת הלידה אצל המעביד אני יהיה זכאית בכל מקרה ל-חופשת לידה בת 14 חודשים? האם במהלך תקופה זו אני אקבל כסף מהמעביד ואם כן, אזי כמה ולפי איזה מדד זה יחושב?

        • למה נוגעת השאלה?
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:40

          אם שאלתך מנוגע לדמי לידה - שאלי אותה בפורום ביטוח לאומי. מה פירוש "כסף מהמעביד"? על מה? בשאלתך ציינת שתעבדי מאוגוסט 2009 עד מרץ 2010, שאז צפויה הלידה. ואיך אנחנו אמורים לדעת כמה אמור לשלם לך המעסיק?

          • תגובה
            מורן | 27/07/2009 12:00

            אני אעשה סדר על מנת שתוכל לסייע לי. יש חופשת לידה ויש דמי לידה. דמי לידה ניתנים במהלך חופשת הלידה. חופשת לידה- במידה ואני יעבוד מאוגוסט הקרוב אצל המעביד כטרום מתמחה עד מרץ 2010 כולל, האם אני אהיה זכאית לחופשת לידה? ואם כן, מה תהיה אורכה(שכן יש תק' של חודש וחצי ויש של 14 שבועות). דמי לידה- שאלתי היא, האם במהלך חופשת הלידה שלי אהיה זכאית לקבל דמי לידה, על כל התקופה, על חלקה? ומי הגורם המשלם?

            • חופשת לידה ודמי לידה
              עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 12:12

              משך חופשת הלידה הוא 14 שבועות. את דמי הלידה משלם המוסד לביטוח לאומי.

      • המשך שאלה
        מורן | 27/07/2009 11:43

        המשך... אם כך מדוע ישנה בחוק הבחנה בין נשים עובדות שזכאיות לחודש וחצי של חופשת לידה , לנשים עובדות שזכאיות ל- 14 שבועות? הרי זה תלוי בוותק בעבודה, לא? כמו כן, במידה ולא הודיע למעביד בזמן שאני בהריון האם זה ישלול ממני את חופשת הלידה? כמו כן, איך ומול מי אני מסדירה את נושא חופשת הלידה ודמי הלידה?