עובד או מעביד?

  • דמי טיפול ארגוני
    ק.א | 27/07/2009 10:42

    האם יכולים לגבות ממני דמי טיפול ארגוני רטרואקטיבית על מספר שנים שלא ניכו לי?

    • עובד או מעביד?
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:11

      אם אתה עובד, פנה לועד העובדים ולאיגוד המקוצועי הרלוונטי. אם אתה מעביד - כן.

      • דמי טיפול ארגוני
        ק.א. | 29/07/2009 14:45

        קודם כל תודה על התגובה. אני עובדת. פניתי לועד העובדים שלא ידע מה לומר לי ושלח אותי להסתדרות שם אומרים שמותר למעסיק לקחת רטרואקטיבית ושהם מוכנים לסייע לי רק בתנאי שאצטרף כחברת הסתדרות (כי תשלום דמי טיפול ארגוני אינם מספקים). מה ניתן לעשות והאם המעסיק עשה זאת בצורה חוקית?

        • כפי הנראה חוקי
          עו"ד רענן קריב | 29/07/2009 19:39

          אם מדובר במפעל אורגן שיש בו ועד עובדים, הסכם קיבוצי וטיפול של ההסתדרות, ניכוי דמי טיפול ארגוני מקצועי הוא חוקי ומקנה לך ייצוג של האיגוד המקצועי. דמי חבר הם וולונטאריים ואם אינך רוצה להיות חברה בהסתדרות - זו זכותך. המקרה זה את משלמת רק דמי טיפול שהם נמוכים מדמי החבר. ולשאלתך "מה ניתן לעשות" אשיב - להיעזר באיגוד המקצועי. זו זכותך.