תשלום פיצויי פיטורים והחזר נסיעות

  • חוק 28 לפיצויי פיטורין וצו הרחבה בדבר החזר נסיעות
    דפנה | 27/07/2009 10:09

    עבדתי כ 10 שנים במכללה אשר נסגרה השנה. שתי שאלות: 1. בחוזה מצויין כי השכר לשעה כולל פיצויי פיטורין בהתאם להוראת סעיף 28 לחוק פיצוי פיטורין - בכפוף לאישור שר העבודה. ב שנים 2003 ו 2004 לא קיבלתי פיצויי פיטורין כי בשנים הללו יש אישור של שר העבודה ובשאר השנים ( 8 שנים ) אין אישור כזה. ולכן הפיצויים הם עבור 8 שנות עבודה ולא 10 . לטענת המכללה חשבת השכר הקודמת עשתה טעות. היא הגישה רק את החוזים של שנת 2003 ו 2004 לאישור שר העבודה במקום להגיש כל שנה את האישור, ושלא הייתי אמורה לקבל פיצויים כלל ( כלומר: הם עושים לי טובה שהם בכלל משלמים לי פיצויי פיטורין ל 8 שנים ) האם זה קביל ? האם יש מקום לתבוע את פיצויי הפיטורין עבור 2003 ו 2004 ? 2. המכללה לא שילמה לי נסיעות בשנים 2003 ו 2004. ולאחר תקופה החלו לשלם לי את כל סכום הנסיעה למכללה ( כ 60 שח ). כשביקשתי החזר נסיעות עבור השנתיים שהם לא שילמו לי הם טענו שהם מחוייבים להחזיר לי 22 שח ולא יותר ( רק שליש ), וזאת ע"פ צו הרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה שחל מ 1.2008 . אני רוצה לציין כי אני מבקשת החזר סיעות עבור שנים 2003 ו 2004 . האם צו ההרחבה הנ"ל תופס לשנים שבהם אני מבקשת החזר. כלומר: האם החזר נסיעות של 22 שח לשנים 2003 ו 2004 חוקי ? בברכה

    • תשלום פיצויי פיטורים והחזר נסיעות
      אורנה שמריהו | 27/07/2009 10:20

      בהקשר לתשלום פיטורים - במידה ואכן ניתן אישור (בקש לקבל את האישור) אזי אינך זכאית לתשלום פיצויי פיטורים בגין שנת 03 ו - 04. בנושא החזר נסיעות - הינך יכולה לתבוע בגין 7 שנים אחרונית, עפ"י סכום תשלום הנסיעות שהיה קבוע לשנים אלו בצו ההרחבה. הנך יכולה לדרוש ריבית והצמדה.

    • סעיף 28 והוצאות נסיעה
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:09

      1. המעסיק צודק. לשנים שיש אישור יש אישור ועל השנים שאין אישור הוא משלם. הטעו אינה מעניינך, והתשלום הוא על פי חוק ולא טובה. 2. לא, הסכום לשנים אלה נמוך יותר. את רוצה להזכיר את זה למעסיק?...