שינוי בתנאי עבודה

  • שינוי בתנאי עבודה
    מיקי | 27/07/2009 08:48

    שלום רב עובדת משק הבית שלי תחזור בקרוב לעבוד אחרי חופשת מחלה אך בגלל קשיים כספיים אני מעוניין לצמצם את שעות עבודתה וכמובן כתוצאה מכך את שכרה (תקבל בהתאם לשעות עבודתה). האם אני יכול לעשות זאת? במידה והיא לא תסכים מה עלי לעשות? האם אצטרך לשלם לה פיצויים בגין הרעת תנאי עבודה? תודה רבה

    • שינוי בתנאי עבודה
      אורנה שמריהו | 27/07/2009 10:22

      שינוי בתנאי העסקה צריך להיות דו-צדדי - קרי בהסכמת שני הצדדים. במידה והעובדת לא תסכים, אכן יכולה היא להתפטר כדין מפוטרת ולדרוש את כל זכויותיה לרבות פיצויי פיטורים.

    • לא, כן וכן
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:06

      אינך רשאי לעשות זאת חד צדדית, אם היא תסרב ואתה תעמוד על כך או שתפטר אותה או שהיא תתפטר ותהיה זכאית לפיצויי פיטורים.

      • שינוי בתנאי עבודה
        מיקי | 27/07/2009 11:44

        מה קורה במקרה שאיני יכול לשלם את הפיצויים?

        • זו כבר שאלה לפורום הוצאה לפועל
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 12:11

          או שמא ההכוונה "לא רוצה" ולא "לא יכול"?