חופשת מחלה

  • חופשת מחלה
    שירלי | 27/07/2009 08:02

    שלום רב העסקתי עוזרת בית שלוש פעמים בשבוע במשך כ 10 שנים. בספטמבר 2008 היא הודיעה לי שיש לה פריצת דיסק , דרשה וקיבלה ימי מחלה ועד היום לא חזרה לעבודה בטענה כי היא עדיין בחופשת מחלה (עשרה חודשים). מה הסטטוס שלה? האם היא עדיין עובדת שלי? כמה זמן היא יכולה להישאר בחופשת מחלה ? האם בכל עת שתגיע אלי עם מכתב מרופא תעסוקתי אצטרך לשלם לה פיצויים? אם היא תופיע ותרצה לעבוד אחרי שנה - האם אני צריכה להעסיק אותה? תודה רבה

    • חופשת מחלה
      אורנה שמריהו | 27/07/2009 10:31

      האם נמסרו לך תעודות המחלה?

    • חופשת מחלה
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:03

      חבל שחיכית כל כך הרבה זמן. עובד זכאי לצבור ימי מחלה עד 90 יום.נראה שהעובדת שלך סיימה מזמן את ימי המחלה. את רשאית לפטר אותה והיא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. גם אם היא תתפטר על יסוד אישור רופא תעסוקתי לפיו היא אינה יכולה לעבוד - היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים.

      • חופשת מחלה
        שירלי | 27/07/2009 11:39

        תודה על תשובתכם. לא נמסרה לי תעודת מחלה, אך אני מאמינה שהיא קיימת. אינני מעוניינת לפטרה כי אצטרך לשלם סכום כספי גדול מאוד עבור הפיצויים. מצד שני היא לא מגיעה לעבודה. אז מה הדין לגבי שני הצדדים.פשוט מחכים.? מה קורה במקומות עבודה אחרים? היא לא יכולה לעבוד כי היא מרגישה טוב ומצד שני כנראה רופא תעסוקתי לא נותן לה מכתב אשר יאפשר לא להפסיק לעבוד. אשמח לקבל עצה.

        • אין מצב כזה
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 11:47

          החוק אינו מכיר במצב של המתנה. יש בחוק זכויות לחירויות כל אחד. אם היא אינה מסוגלת לעבוד עקב מצב בריאותה, את רשאית לפטר אותה, עם כל הזכויות כולל פיצויי פיטורים. אם היא תתפטר ותציג אישור של רופא תעסוקתי לפיו היא אינה יכולה לעבוד - היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. אם היא לא תתייצב לעבודה ולא תציג אישור רפואי - היא עשויה להיכנס למצב של מתפטרת על ידי זניחת העבודה, אך זה מצב נדיר. קשה לראות איך את נמנעת במצב המתואר מתשלום פיצויי פיטורים.