פיטורי אישה בהריון

  • פיטורי אשה בהריון
    שרון | 27/07/2009 01:11

    שלום רב, אני עובדת בחברה מס' שנים, ולאחרונה הוחלפו המנהלים, לצערי המנהלת החדשה מנסה לעשות סדר במח' והתחילה לפטר מס' עובדים "מסיבות מקצועיות" אך בעצם זה לפטר עובד שהיא לא יכולה לנהל אותו, או מי שהיא לא בדיוק מסתדרת איתו... לפני חודש בערך היא ערכה לי שיחת שימוע ויום למחרת קיבלתי מכתב פיטורין, עד קבלת המכתב לא סיפרתי לאף אחד שאני בהריון כיוון שאני רק בתחילת השלישי ועדין אינני מחוייבת לספר. וכשסיפרתי בשיחת הפיטורין על הריוני המנהלת עדיין עמדה בשלה לפטר אותי "מסיבות מקצועיות" (ובאמת שאין לה ) והגישה בקשה למשרד התמ"ת. לאחר מס' ימים המעסיק הגיש בקשה למשרד התמת -לפיטורין ולי אמור להיות שימוע בקרוב. החשש שלי מאד גדול , מכיוון שהסיבה היא לא הריון אלא כביכול מקצועית, האם משרד התמ"ת יאשר את הפיטורין ? למרות שיש לי הוכחות הסותרות את טענת המנהלת החדשה ש"אינני מקצועית" ? מה הסיכוי שמשרד התמ"ת יבוא לטובתי ? האם זה מקרה של בית דין לעבודה ?

    • פיטורי אישה בהריון
      אורנה שמריהו | 27/07/2009 10:34

      ראשית - האם את עובדת או שאת בבית? במידה ואכן פוטרת כפי שטענת, אזי מעסיקתך פועלת בניגוד לדין. ואני ממליצה לך לפנות לייעוץ. שנית - לממונה יש את השיקולים שלה, בבואה לבחון האם ליתן היתר לפיטורים ואם לאו. וגם בנושא זה טרם הליכתך אל הממונה - ממליצה לך לפנות לייעוץ. בהצלחה!

    • אי אפשר לענות
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 10:57

      את מבקשת הערכות והימורים. את זאת איננו יודעים לעשות. משרד התמ"ת מאד מקשה על תן היתרים לפיטורי נשים בהריון. המקרה שלך קשה יותר כי כל מהלך הפיטורים נעשה שעה שכלל לא הודעת על ההריון, וכשהודעת המעסיק נהג כחוק ופנה לקבלת היתר. לא אסור לפטר עובדת בהריון. אסור לפטר עובדת בגלל ההריון.