עובד אבטחה

  • זכויותי כעובד אבטחה לשעבר
    רועי | 26/07/2009 22:46

    שלום רב, התפטרתי מעצמי מחברת האבטחה בה עבדתי 4 שנים. ברשותי כמה שאלות נורא חשובות, היות ואני שוקל להגיש תביעה. 1. האם המעסיק היה מחוייב לשלם לי על אוכל? ואם כן כמה? 2.דרך החברת אבטחה עבדתי באתר של חברה X למשך שנתיים וחצי,ולאחר שחברה X עברה לעיר אחרת,ולא רציתי לעבור איתם (בשל היותי סטודנט ופגיעה בלימודיי) ,חיכתי בבית חודש עד שחברת האבטחה מצאה לי אתר של חברה אחרת בעיר מגוריי. האם על חברת האבטחה לשלם לי על החודש המתנה הזה(במידה והוא לא היה חופשה)? 3.הרבה לפני שעזבתי סיכמתי עם המנהל שלי,שאני אודיע לו שבועיים מראש במקום חודש(4 שנים בחברה) והוא זוכר זאת ולא מתכחש. משום מה בחברת האבטחה עשו לי תרגיל והורידו לי כסף על אי הודעה מוקדמת של שבועיים הפרש. האם הסיכום שהיה לי איתו בע"פ תופס? 4.בחצי השנה הראשונה לעבודתי,לא שילמו לי ש"נ, הווי אומר שילמו לי את כל השעות בתור שעות רגילות. בכל אופן לא רשמתי שעות, הם ניתן להסתמך על התלוש משכורת כדי להוכיח זאת ולתבוע את תשלומם?

    • עובד אבטחה
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 10:55

      1. כן, על פי צוו הרחבה יש חובה לשלם אש"ל. 2. לא, ההמתנה הייתה מיוזמתך, לרצונך ועקב נסיבות שלך. 3. ספק אם יש למנהל בחברה סמכות לוותר על תקופת הודעה מוקדמת. בדיבד מתברר שככל הנראה לא הייתה לו סמכות כזו. רצוי תמיד לוודא שהסכמות נעשות עם מי שמוסמך לעשותן. 4.אם יש ביכולתך להוכיח שעבדת את השעות הנוספות, די בכך כדי לקבל את גמול השעות הנוספות

    • תשובות
      שיר ורד | 28/07/2009 01:40

      1. בעיקרון לא, יש לבדוק האם אין הסכם קיבוצי הקובע שמגיע לך.2. מאחר והוצע לך להמשיך לעבוד ברצף במקום אחר וסרבת, אין לך זכות לתבוע שכר בגין תקופה זו. אם מדובר במרחק גדול יכלת אז לדרוש שיבוץ מיידי  במקום קרוב או תשלום שכר עד לשיבוץ או להתפטר בגין הרעת תנאים מהותית.3. רק אם מתקיימים כל התנאים הבאים במצטבר:הובהר לך באופן שאיננו משתמע לשני צדדים שהחברה לא תמצה את זכויותיה החוקיות עקב קיצור תקופת ההודעאה המוקדמתהמנהל שהבטיח לך זכות היה מוסמך ע"י החברה להתחייב בנושאים כספיים ומשפטיים.לא חתמת על חוזה או הסכמה שכל ויתור של החברה שלא יעשה בכתב לא מחייב את החברה.4. עליך להוכיח את שעות עבודתך בפועל, אם יש לך דווחי שעות מפורטים (למשל כרטיס שעון, או רשימת שיבוצי משמרות שהשעות שלהן קבועות) תוכל לתבוע הפרשים בין התשלום המגיע לפי שעות בפועל לבין הסכום המופיע בתלושים הרלבנטיים.