כן, אם יעשה זאת נכון

  • פיטורי עובד
    יעקב | 26/07/2009 21:44

    ברצוני לברר לגבי עובד שאין לו אישורי עבודה בישראל, ועל כן לא קיבל תלושי משכורת. האם בעוזבו מרצונו את העבודה, זכאי לאיזה שהם פיצויים??

    • כן, אם יעשה זאת נכון
      עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 10:21

      עליו להתריע ולדרוש את תלושי השכר ולהודיע שאם לא יקבל - יתפטר.

      • שאלה נוספת לגבי הנושא
        יעקב | 27/07/2009 12:48

        מדובר בערבי שאינו ישראלי, לכן אין לו אישורי עבודה בישראל, ועל כן הרו"ח לא יכל להוציא לו תלושים, והוא מעצמו לא היה מעוניין בכך, למרות שמבחינת בעל העסק היה עדיף לו להעסיקו עם תלוש כי משכורתו יכולה להתקזז עם מס הכנסה, ושולם לו מכספו הפרטי של בעל העסק לא מחשבון העסק. מה גם אז בעל העסק חייב לשלם לו פיצויים. למרות שהוא עוזב מעצמו? במידה ויסכים לחתום על זה שהוא מתפטר מרצונו ומוותר על כל תביעה לפיצויים. האם גם אז הוא יוכל לתבוע? לגבי פיצויים

        • מותר להסכים
          עו"ד רענן קריב | 27/07/2009 13:22

          קודם כל, סוגיית אישורי העבודה אינה מעניינו של פורום זה. חובה על המעסיק להוציא תלוש שכר לעובד, ומוזר שרואה החשבון נתן יד להפרת חוק זו. הסכם על סיום העבדוה והדגשה שהעובד אינו זכאי לפיצויי פיטורים יהיה תקף וקשה יהיה לתקוף אותו.

    • תשובה
      שיר ורד | 28/07/2009 01:48

      גם עובד זר לא חוקי, זכאי לכל הזכויות של עובד בישראל.לכן, אם עבד לפחות שנה וסיבת ההתפטרות היא כזו המצדיקה פצויים יש לשלמם.