תגובה

  • מנהל כ"א שכיר בצרות !
    אלמוני | 26/07/2009 20:29

    אני מנהל כ"א בחברת פרסום קטנה פנו אלינו מנציבות שוויון הזדמנויות לגבי משרה שפורסמה בעבר - מודעת דרושים מפלה - בו לכאורה ציינו גילאים . אינני זוכר את הפרסום , האתר תעסוקה בו אנו מפרסמים לא מוצא את המשרה אולם יש ציטוט מדויק של אופי התפקיד כך שאני מניח שהיה פרסום כזה אך הוא הורד במהרה ברגע שראיתי שפורסם בטעות גיל שאלותי - מה העונש לחברה שמפרסמת מודעת דרושים מפלה עפ"י גיל ו/או מין ? האם מנהל הכ"א השכיר נענש באופן אישי ? - קנס ו/או רישום פלילי? מה הקנס הממוצע במקרים כאלו? אני חרד לגורלי , מפרסם עשרות מודעות דרושים לא מפלות במשך שנים ופעם ראשונה שאני " נופל " ומקבל פניה כזו מרשות ממשלתית אנא - חוות דעתך והמלצתך האם באופן וודאי הנציבות תוביל אותנו למשפט ? v

    • תגובה
      שיר ורד | 28/07/2009 02:14

      משאלתך לא ברור האם המודעה היא לעובד אצלכם, או שאתם מפרסמים מודעות עבור חברות אחרות. במקרה השני מצבך טוב ולא ניתן להגיש נגדך ונגד חברת הפרסום תביעה, אלא רק לדרוש מידע לגבי מוסר המודעה.במקרה הראשון, ניתן להגיש תביעה אזרחיות ו/או פלילית גם כנגד החברה וגם כנגד עובדים בחברה שהיו אחראים לפרסום המודעה. מומלץ לפנות לעורך דין של החברה ליעוץ ראשוני.חשוב להשיג את תוכן המדועה המפורט (אפשר לחפש בארכיונים של העיתונים או בספריות ציבוריות), להשיג הוכחות על כך שהטעות נעשתה ע"י גורם אחר מחוץ לחברה, או שסוג העבודה הצדיק את  האפליה.או שמדובר באפליה מתקנת (למשל רוב העובדים בחברה צעירים ולשם תיקון האפליה הקיימת ביקשתם עובדים מבוגרים יותר).שים לב, שלפי החוק הנציבות איננה יוזמת תלונות, אלא מטפלת בתלונות שהתקבלו מהציבור, לרוב אנשים שרואים עצמם נפגעים מאפליה.המתלוננים מצפים לתשובת הנציבות ולכן חשוב להתיחס לפנייתם ולא להמתין להגשת כתב אישום שאז מצבכם יהיה רע יותר.אם אינכם מצליחים לאתר את המודעה, אפשר לפנות לנציבות ולבקש לקבל צילום של המודעה וכן את פרטי העיתון שבו פורסמה. רצוי לציין בבקשה כי החברה מקפידה על חוק שויון הזדמנויות בעבודה ולא זכור לחברה מקרה כזה וכדי לברר את התלונה אתם מבקשים את הפרטים הנ"ל.