תשובה

  • הודעה מוקדמת- האם מעביד רשאי לנכות מהשכר
    נ | 26/07/2009 15:26

    פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שנתיים של עבודה. ידוע לי כי עפ"י חוק הודעה מוקדמת המעסיק מחויב לתת לי חודש הודעה מוקדמת המתבטא בשכר עבודה מלא. שאלתי מתייחסת למקרה שבו המעסיק לא מוותר על נוכחותי בפועל במהלך חודש ההודעה המוקדמת. מה קורה במקרה שבו אני איעדר מפעם לפעם- האם המעסיק יכול לנכות משכר ההודעה המוקדמת??

    • תשובה
      שיר ורד | 28/07/2009 02:22

      ברור שבמקרה שאתה נעדר המעביד זכאי לנכות משכרך, או להפחית יתרת חופש צבורה.בנוסף, אם ההעדרות לא תואמה מראש עם המעסיק, הוא רשאי להפחית שכר נוסף בשווי השכר שהיית צריך לקבל בתקופה זו.במקרים של העדרויות חוזרות ולאחר שהמעסיק התריע שהעדרויות אלו בתקופת ההודעה המוקדמת אינן מקובלות עליו, הוא עשוי אף להודיע לעובד כי העדרות נוספת ללא אישור תחשב כהפסקת עבודה מוחלטת בתקופת ההודעה מראש ולקזז את יתרת השכר וכן סכום נוסף בשווי השכר שהיית אמור לקבל בתקופה זו.