תשובה

  • שאלת המשך למנקה שנפטר
    שפרה | 26/07/2009 14:59

    ראיתי את התשובה. תודה. אותו מנקה עבד אצלנו עד לפני שנתיים. מאז שחלה , בנו בא לעבוד. הפיצוי שעלינו לשלם עבור שנות עבודתו של המנקה, מתיחס לשכר האחרון של לפני שנתיים ? האם העובדה שבנו החליף אותו, גם יוצרת איזושהי המשכיות בעבודה מבחינת תנאים וזכויות , או שלעובדת היותם קרובי משפחה אין קשר מבחינת ותק וכו'.

    • תשובה
      שיר ורד | 28/07/2009 02:27

      במידה והיו תקופות שהמנקה הוחלף לסרוגין ע"י בנו, יתכן שכלל לא מתקיימים יחסי עובד מעביד ביניכם והוא למעשה נחשב כקבלן ולכן איננו זכאי לפצויי פיטורים. מאחר ויחסי עובד מעביד נקבעים על פי מספר מבחנים מקבילים, תשובה זו מהוו ה רק נקודה למחשבה ולא קביעה חד משמעית שאין יחסי עובד מעביד ביניכם.בהנחה שכן מתקיימים יחסי עובד מעביד, עליכם לשלם פצויים לפי שכרו האחרון אצלכם. הבן צובר זכויות עובד החל מתחילת תקופת עבודתו אצלכם והחל ממועד זה הייתם אמורים גם לשנות את הדווח לביטוח הלאומי ולדווח על הבן ולא על האב.