צריך לתת הודעה אבל...

  • הודעה מוקדמת - דחוף!!!
    מאיה | 26/07/2009 12:11

    שלום רב, מצאתי עבודה חדשה טובה יותר ובמקצוע שלי שאותה עליי להתחיל כבר בשבוע הבא, את ההודעה על הקבלה לעבודה קיבלתי רק ביום שישי והיום הודעתי למעביד. המעביד שלי אינו מעוניין לשחרר אותי מהעבודה ואמר לי שעליי לתת הודעה של חודש מראש. בינתיים במקום העבודה החדש מעוניינים שאתחיל במיידית - כבר בשבוע הבא או שהם לוקחים עובד אחר. האם ניתן בכ"ז להתפטר בהתראה של שבוע למרות הנסיבות ללא קנסות? מה הן ההשלכות באם אתפטר ללא הודעה של חודש מראש? האם באמת אני מחוייבת להודעה של חודש?? תודה!

    • צריך לתת הודעה אבל...
      אלון | 26/07/2009 23:13

      לפי סעיף 7(ב) לחוק הודעה מוקדמת את צריכה לשלם פיצוי אם לא נתת הודעה מוקדמת. הפיצוי יהיה בסך שכר חודשי אבל- אם נתת הודעה ועזבת אחרי שבועיים למעביד מגיע פיצוי על שבועיים בלבד

      • תשובה יפה  לת
        עו"ד לילך אקרמן | 27/07/2009 09:25

        • תודה רבה על התשובות אבל..
          מאיה | 27/07/2009 12:00

          האם באמת אני מחוייבת להודעה מוקדמת של חודש כפי שהמעסיק שלי אמר? שמעתי שאני מחוייבת רק לשבועיים. אני עובדת לפי שכר שעה. (לא גלובאלי)

    • תשובה
      שיר ורד | 28/07/2009 02:48

      תקופת ההודעה מראש תלויה בותק שלך ובשיטת חישוב השכר (חודשי/שעתי).בגין אי מתן הודעה מראש, המעסיק רשאי לקנוסאת העובד בשכר השווה לשכר שהיה אמור לקבל בתקופה זו, אפשר לבקש מהמעסיק החדש פיצוי בגין הפסד זה, אך אין הוא מחויב לתיתו.