סעיף 26- דיני עבודה

  • שלילת פיצויי פיטורים במקרה של התפטרות לאור סעיף 26
    עידן | 26/07/2009 11:42

    שלום, לפני כשנה התפטרתי מעבודה במה שמוגדר נסיבות שאינן מזכות (בפיצויי פיטורים), קרי עזבתי מקום עבודה מרצון על מנת לעבור למקום אחר. בתקופת עבודתי בת השנה אצל אותו המעסיק הופרשו כספים, כולל כספיי פיצוים, לקרן פנסיה (אגב רק על חלק מהמשכורת, כך שבמקרה פיטורים היה על המעסיק להשלים את ההפרש). המעסיק ביקש מקרן הפנסיה להחזיר לו את כספיי הפיצויים שנצברו עבורי. הנחתי שאין לי מה לעשות, עד אשר נתקלתי במידע על סעיף 26 לחוק פיצויי הפיטורים. בחוזה ההעסקה שלי אכן כתוב במפורש ש "הזכאות לפיצויי פיטורים מוגבלת למקרה של פיטורים" (ע"פ חוק פיצויי פיטורים, 1963) . שאלתי היא, האם סעיף 26 לא מגן עלי מפני דרישת המעסיק להחזר הכסף אליו? אני מוכן שהכסף לא יפדה לפיצויים אלא יישמר לקצבה. האם יש מה לעשות בעניין? קראתי בבלוג כלשהו שלאחרונה דווקא יותר ויותר מתייחסים לסעיף 26 בחברות הביטוח, אבל שאלתי בחברת הביטוח שלי ולא שמעו על זה. תודה

    • סעיף 26- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 27/07/2009 09:25

      לא ברור לי מה זה סעיף 26? אולי אתה מדבר על סעיף 14? וגם בסעיף 1 רק אם כתוב בפירוש בחוזה שגם בהתפטרות וגם בפיטורים מה שיש בקופה תקף אז זה חל. בכל מקרה, בנסיבות שאתה מתאר- בייחוד שעל המעסיק היה להשלים נראה כי אתה לא צודק, אך יש לקרואר את החוזה

    • תשובה
      שיר ורד | 28/07/2009 02:55

      סעיף 26 חל במקרה שב הפצויים מופרשים על פי הסכם בסעיף 14 , סעיף 20 או 21 או הסכם אחר בו נקבע כי ההפרשות ניתנו במקום פצויים (ולא על חשבון הפצויים כמקובל בדרך כלל). משמעות המושכ במקום פצויים היא שאם השכר עלה או היו הפסדים בקרן הפנסיה, והעובד פוטר בתנאים המזכים אותו בפצויים הוא לא יהיה זכאי להשלמה אל יקבל את מה שהופרש. גם אם תרצה לפרש את במקום  פצויי פיטורים שבכל זאת יחול עליך, הרי נקבע במפורש בחוזה שתהיה זכאי לפצויים רק במקרה של פיטורים ומשמע מכך שבמקרה שאינך זכאי המעסיק רשאי למשוך אותם כמפורט בסעיף 26 עצמו.