קנס עזיבה- דיני עבודה

  • קנס עזיבה לבת שירות לאומי
    שלום | 23/07/2009 19:51

    ביתי מתנדבת לשירות לאומי במקום צבא. הוצע לה לשמש כמזכירה רפואית בבית חולים. התנאים לתפקיד קורס של חודשיים לפני התחלת השירות הלאומי. תקופת שירות של 24 חודש. השתתפות של מאות שקלים בעלות הקורס ובבחינה מסכמת קנס כספי גבוה במידה ולא תסיים את הקורס או תפרוש מהשירות הלאומי לפני תום שירות של 24 חודש. חתימה על שטר חוב עם שני ערבים , למילוי ההתחיבות הנ"ל. שאלותי: האם כל זה חוקי? האם במקרה של מחלוקת הנושא ידון בבית דין לעבודה או בבית משפט שלום? במידה והיא תאלץ לעזוב לאחר תקופת שירות מסוימת לפני תום השירות האם תחויב במלוא הקנס, או רק בחלק יחסי בהתאם לשארית תקופת ההתחיבות?

    • קנס עזיבה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 25/07/2009 18:35

      ראשית יש לבחון את אופי הקורס וכו'. באם קורס אכן קורס מקצועי שמלמד אותה משהו אז סביר וביה"ד יפסוק כי עליה לשלם קנס עזיבה כלשהו בית הדין לעבודה יבחן את מידתיות גובה הקנס ואת התקופה שעזבה ואת הסיבות לעבודה. אני מציעה גם לבדוק עם הגורמים העוסקים בשנת השירות האם זה תקין מבחינתם.