תשובה

  • מעבר מחברה לא' לחברה ב' כאשר חברה א' דורשת שאתפטר
    יוסי | 23/07/2009 19:20

    שלום רבאני עובד כיום בחברה א’ דרך חברה ב’(outsourcing). חברה א’ החליטה לקלוט אותי כעובד שלהם לאחר שפיטרו את החברה שלי (ב’) ובחוזה שהוגש לי נכתב כי הם לא מכירים בתקופה הקודמת לצורך פיצויים. לאחר שיחה עם סמנכ"ל החברה נמסר כי אין לו עבודה אחרת בשבילי ובנוסף הוא ביקש שאמסור לו מכתב התפטרות כדי שהוא ישחרר אותי מההסכם בינינו ואוכל להיקלט בחברה א’. יש לציין כי הוא היה "נדיב" במיוחד והסכים לוותר לי על התקופה של חודש הודעה מראש. לאחר ששאלתי אותו מה לגבי הפיצויים שמגיעים לי הוא אמר שאני יכול להתייצב במשרדי החברה בעוד שבוע לאחר סיום החוזה בין החברות והם כבר יחפשו לי משהו...עוד ראוי לציין כי ב-2 שיחות שהיו בינינו הוא ציין כי התחייב לחברה א’ שלא ישלח אותי לראיונות בחברות אחרות. העיניין נשמע לי לא חוקי בעליל ורציתי לשמוע את עצתכם. יש לציין כי אני עובד באותו תפקיד תחת אותו מנהל ובאותו מקום - מהות העבודה היא זהה.האם זה חוקי?האם ניתן באיזשהי דרך לכפות את תשלומי הפיצויים על אחת מהחברות? האם אני חייב למסור לו מכתב התפטרות?אשמח לתשובה בהקדם מכיוון שהזמן די דוחקבתודה מראשיוסי

    • תשובה
      שיר ורד | 23/07/2009 19:59

      א. אינך יכול לכפות על חברה ב לפטר אותך, אך אתה רשאי להודיע להם בכתב, כי אתה ממשיך לעבוד אצלם ודורש לקבל תפקיד מתאים ורציפות עבודה ושכר, ואפ יוציאו אותך לחופשה ללא תשלום תראה בכך פיטורים ללא הודעה מראש. (הם כן רשאים להוציאך לחופשה בתשלום על חשבון חופשה צבורה, בתנאי שיודיעו 14 יום מראש על חופשה שמשכה מעל 7 ימים, ושמועד תחילת וסוף החופשה יקבע מראש, ולא תידרש להתיצב לראיונות במהלך החופשה). לגבי חברה א, המצב לא ברור, כי מצד אחד בחוק נקבע כי: ) מי שעבד שנה אחת ברציפות - ובעובד עונתי שתי עונות בשתי שנים רצופות - אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד ופוטר, זכאי לקבל ממעבידו שפיטרו פיצויי פיטורים מנגד נאמר לך מפורשות שלא תקבל פצויים על תקופת עבודתך הקודמת. בדרך כלל מעסיק לא יכול להתנות על חוקי העבודה ולכן לדעתי , אם תהיה זכאי לפצויי פיטורים על פי חוק (בניגוד לפצויים בהסכמה), תוכל לתבוע גם על תקופת עבודתך אצל מעסיק א באמצעות מעסיק ב. לעומת זאת, אם עבדת לפני כן, עבור מעסיק ג דרך מעסיק ב, לא תהיה זכאי לפצויים בגין תקופה זו ממעסיק א.