תשובה

  • כפיית חופשה ע"י המעסיק
    ליעד | 23/07/2009 13:23

    שלום רב, הבוס שלי טס לחופשה בסוף אוגוסט, ומעוניין להוציא אותי לחופשה בת 7 ימים בתאריכים אלו (בכפייה). רציתי לדעת האם זה חוקי? מה גם שנותרו לי 3 ימי חופש בלבד, וזה אומר שאצטרך לשלם מחשבוני בעבור 4 ימי חופשה נוספים. כל זה, רק כי הוא לא מוצא סיבה שאעבוד כשהוא לא נמצא...

    • תשובה
      שיר ורד | 23/07/2009 17:44

      המעסיק הוא זה שקובע את מועדי החופשה, ולכן זכותו לכפות חופשה על העובד. (אם החופשה היא של 7 ימים קלנדריים לפחות יש לתת הודעה מראש של 14 יום). אבל, המעביד לא יכול לכפות על העובד לצבור חופשה שלילית, מנגד, אם העובד יסרב לרדת לחופשה שלילית, המעסיק עשוי לסרב בעתיד להענות לבקשות חופשה ביוזמת העובד.