פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • פיצויי פיטורים שמקורם בהתפטרות
    יהונתן | 23/07/2009 08:42

    שלום רב אני סטודנט, עובד במשך כשנתיים באוניברסיטה בה אני לומד. כעת סיימתי את לימודיי, ואני עובר לעיר אחרת, המרוחקת כ-60 ק"מ מהעיר בה למדתי (ובה נמצא מקום העבודה הקודם), על-מנת לעבוד בתחום בו למדתי. שאלתי היא האם אני זכאי לפיצויי פיטורים עפ"י החוק? במידה ולא, האם יסייעו לי העובדות הבאות- ראשית, גם אם לא הייתי עובר דירה, לא הייתי יכול להישאר במקום העבודה מאחר והתפקיד מיועד לסטודנטים (וכאמור, סיימתי את לימודיי), האם הדבר יחשיב את התפטרותי כהתפטרות? שנית, עובדים אשר התחילו לעבוד במקביל אליי והתפטרו בעבר כן קיבלו פיצויי פיטורין (זו החלטה חדשה של האוניברסיטה שלא להעניק פיצויים במקרה של סיום לימודים), האם יש בכך כדי לחייב את האוניברסיטה להעניק לי פיצויים? תודה רבה יהונתן

    • פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 23/07/2009 12:44

      אם תוכל להוכיח נוהג שכזה ושהסתמכת על הנוהג אז ייתכן וכן אך זה צריך להיות ממש נוהג מושרש וברור. בכל שאר הנסיבות אינך זכאי.

      • אוקיי, תודה רבה!!  לת
        יהונתן | 23/07/2009 12:51