נו? אז מה השאלה?

  • כמה ימי חופשה
    אלונה | 22/07/2009 13:44

    אני עובדת 5.5 שנים במשרד עו"ד, לכמה ימי חופשה אני זכאית? יש צוא הרחבה משנת 2000 שנראה שמכיל את ההסכם הקיבוצי על כל המשק ולארק על האירגונים שפורטו בתוספת השניה בצו ההרחבה משנת 1990.

    • נו? אז מה השאלה?
      עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 13:46

      אם את מכירה את צו הרחבה בעניין שבוע עבודה של 5 ימים, מה את שואלת? הרי שם מפורטות מיכסות ימי החופשה השנתיות.

      • שאלתי כמה ימים מגיע לי
        אלונה | 22/07/2009 13:51

        המעביד שלי סבור שהיות ומדובר על משרד עו"ד לא חל עליו ההסכם הקיבוצתי ומשך אני זכאית ל-14 ימי חופשה אני סבורה שחל צו הרחבה משנת 2000 ומשכך חל עלי ההסכם הקיבוצי ומגיע לי 17 ימים

        • ימי חופשה
          עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 13:57

          ועדיין לא ציינת כמה מה שבוע העבודה שלך: חמישה או ששה ימים? אם ששה - חוק חופשה שנתית קובע. אם חמישה - צו ההרחבה. אין הסכםקיבוצי או צו הרחבה בעניין חופשה, רק צו ההרחבה בעניין שבוע עבודה של 5 ימים, המבצע התאמה של ימי החופשה על פי החוק, כי המנוחה השבועית מתארכת ביום. אם יש לכם במשרד את קובץ "דיני עבודה" של גולדברג, (הוא נמצא בהרבה משרדים אזרחיים), תוכלו לראות שם את שתי הטבלאות. ומה שיכול לחול עלייך הוא רק צו הרחבה.

          • תודה על תשובתך המהירה
            אלונה | 22/07/2009 14:20

            אני עובדת 5 ימים ואנסה לדקדק מעבידי טוען שעל פי חוק חופשה שנתית מישעובד 5 ימים בשבוע יקבל בשנה השישית לעבודתו 14 ימי חופשה אני טוענת שמגיע לי 17 לפי צו הרחבה מ-2000 (לאומת צו הרחבה מ-1995 שחל רק על חלק מהמשק) אדה על תשובתך המפורטת 1) כמי ימי חופשה מגיעים לי כעובד של 5 ימים בשבוע בשנה השישית לעבודתי 2) האם חל עלי ההסכם הקיבוצי או חוק חופשה שנתית ושוב תודה

            • חופשה שנתית
              עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 16:12

              חוק חופשה ש/נתית אינו עוסק בשבוע עבודה בן 5 ימים. בכך עוסק צו הרחבה משנת 1990. אינני יודע לאיזה צו הרחבה משנת 2000 את מתכוונת (אגב, הצו מ-1995 לחל על כל המשק). הצו שיש מ-2000 אינו עוסק בחופשה. 1. 17. 2. חוק חופשה שנתית וצוי ההרחבה החלים על כל המשק. לא חל עלייך הסכם קיבוצי אלא אם המעסיק חבר בארגון מעבידים (אם הוא עו"ד הוא לא) או אם יש הסכם קיבוצי מיוחד (לא נראה לי...)