הרעה תנאי העבודה

  • ירידת שעות עבודה
    רונן הראל | 22/07/2009 12:42

    שלום, שמי רונן בן 47 נשוי ואב ל5 ילדים עובד כשרטט במשרד פרטי כ- 14 שנה. עד היום עבדתי בממוצע 130 שעות בחודש בתקופה האחרונה יש במשרד ירידה דרסטית בכמות העבודה כ 20 שעות וכתוצאה מזה יש ירידה במשכורת באחוזים ניכרים הפנתי את תשומת ליבו של המעסיק שלי והוא הסביר לי שאין מה לעשות וצריך לחיות עם זה בתקווה שאולי המשבר יסתיים לערכתי המגמה בתהליך מצב קבוע שאלות: -האם המעביד רשאי להעסיק אותי פחות שעות מהממוצע הרגיל ולומר אין עבודה תסתדר עם מה שיש? -כתוצאה מירידת השעות גם ההפרשות לפנסיה יורדים דרמטית מה עושים? -גם הממוצע לכספי פיצויים הולך ויורד האם אפשר לחייב אותו לפיצויים על שכלול תקופה ארוכה יותר מ 12 חודשים? -האם זאת עילה להרעת תנאים ובמידה ואשלח לו מכתב על זה יש מצב שאוכל להתפטר ולזכות בפיצויים? אשמח לתשובה בהקדם על מנת להפסיד כמה שפחות

    • הרעה תנאי העבודה
      עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 12:57

      אתה מתאר הרעה מוחשית בתנאי העבודה, המקנה לך זכות להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורם. עליך להודיע מייד כי אתה מתנגד להרעה ולדרוש את תיקונה, ולהודיע שאם לא תתוקן ההרעה תתפטר בזכאות לפיצויים.אם לא יתוקן המצב בתוך פרק זמן שתקצוב תוכל להתפטר. קח בחשבון שלעתים קרובות יש צורך לנהל משפט כדי לקבל את הפיצויים. במקרה כזה גם תהיה זכאי לדרוש שכל התחשיבים ייעשו לפי השכר המלא בטרם ההפחתה.