הפרשות לפנסיה

  • הפרשות לקופ"ג / קרן השתלמות / ביטוח מנהלים
    חן | 22/07/2009 08:32

    שלום רב. רציתי לדעת כיצד מחושב התשלום המופרש לביטוח מנהלים / ק"הל / קרן פנסיה. הכוונה גם לתשלום שלי וגם לתשלום המעסיק (אם יש הבדל). האם העובדה כי שילמתי עבור רכב (שווי מס + תשלום חודשי של 3500 ש"ח ברוטו) מפחיתה את הברוטו לטובת התשלום לקופות השונות? או שמא הסכום מחושב לפי שכר ברוטו ללא ההפחתות? תודה ויום טוב

    • הפרשות לפנסיה
      עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 12:26

      השכר ברוטו לא כולל החזרי הוצאות, שעות נוספות ושווי רכב.

    • בהמשך ל:הפרשות לקופ"ג / קרן השתלמות / ביטוח מנהלים
      חן | 22/07/2009 14:39

      אם כך, האם יש סיבה כי סכומי ההפרשות בכל חודש משתנים? עברתי על הסכומים כפי שנקלטו בחברת הביטוח, וראיתי שיש הפרשים בין החודשים. חצי שנה לפי סכום אחד וחצי שנה לפי סכום גבוה פי שניים. גם 2007 וגם 2008. יש לך "ניחוש" מה יכולה להיות הסיבה? תודה

      • אני לא עוסק בניחושים
        עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 16:22

        שאל את המעסיק.