דמי הבראה

  • דמי הבראה - בירור זכויות
    דנה | 21/07/2009 13:09

    שלום רב, בעלי החל עבודתו ב-01.07.05 ועד היום טרם קיבל דמי הבראה. שאלתי היא כמה כסף המעסיק שלו חייב לו עבור השנים בהם הוא עבד? (ב-01.06.09 הוא יצא לחל"ת עד לסיום מו"מ בינו לבין המעסיק בנוגע להמשך עבודתו) תודה רבה

    • דמי הבראה
      עו"ד רענן קריב | 21/07/2009 13:17

      עבור שנת העבודה הראשונה זכאי בעלך ל-5 ימי הבראה לפי תעריף של 331 ש"ח ליום הבראה. עבור שנת העבודה השניה זכאי בעלך ל-6 ימי בראה לפי 340 ש"ח ליום הבראה. בסך הכול 3,695 ש"ח.

      • תודה רבה על התגובה המהירה שאלה נוספת
        דנה | 21/07/2009 13:27

        אני לא מבינה למה מגיע לבעלי רק עבור שנתיים אם הוא עבד שם כ-4 שנים? ושוב המון המון תודה

        • אופס... סליחה, טעות
          עו"ד רענן קריב | 21/07/2009 13:37

          כל עוד בעלך עובד הוא זכאי עבור כל שנות עבודתו. עליו לדרוש מייד. אחרי סיום יחסי העבודה הוא יהיה זכאי רק לשנתיים. עבור 4 שנים: שנה ראשנה 5 ימים, 307 ש"ח ליום. שנה שניה 6 ימים, 318 ש"ח ליום. שנה שלישית 6 ימים, 331 ש"ח ליום. שנה רביעית, 7 ימים, 340 ש"ח ליום.

          • תודה רבה, עזרת לנו מאד  לת
            דנה | 22/07/2009 10:44

    • מנצל את השרשור לשאלה באותו נושע
      שי | 22/07/2009 09:15

      מעסיקי טוען כי דמי ההבראה נספרים רק מהשנה השנייה לעבודה, כלומר - אין הוא מחוייב לשלם דמי הבראה על השנה הראשונה לתעסוקתי.כלומר - אם התחלתי את עבודתי בחודש ספטמבר 07.הוא טוען, כי מניין ימי ההבראה יחל רק מספטמבר 08, ולא אקבל דמי הבראה רטרואקטיבית על השנה הראשונה.האם יש אמת בדבר? כמה ימי הבראה אני אמור לקבל בפועל?תודה רבה

      • לא נכון
        עו"ד רענן קריב | 22/07/2009 11:48

        עובד זכאי לדמי הבראה לאחר שהשלים שנה בעבודה. אז יהיה זכאי ל-5 ימי הבראה עבור שנת העבודה הראשונה. עבורה שהשנה השניה זכאי העובד ל-6 ימים.