כוננות- דיני עבודה

  • "הקפצה" לעבודה
    שמעון | 19/07/2009 12:09

    היי שלום רב,שאלתי היא כזו במידה והנני חתום אצל המעסיק שלי על היקף משרה 65% (מדובר על ש" טלפוני),אני סטודנט וחלק ממערכת האילוצים שלי מאפשרת לי לעבוד 4 ימים בשבוע (כמו בהסכם אחזי המשרה שלי) לאחרונה המקוד שלנו חווה עומס והמנהלים במוקד "הורידו" לנו הנחייה שכל נציג שלא משובץ למשמרת ביום מסוים במהלך השבוע הוא כונן להקפצה למשמרת/למספר שעות ציינו בפנינו שהגעה למשמרת של כונן(ז"א ביום חופש) היא חובה ואין שחרורים ממשמרת זוהאם הדבר חוקי האם המעסיק יכול להכריח אותי להגיע למשמרת (לא נאמר לנו על פגיעה כזו או אחרת בתמריץ אבל אנימתאר לעצמי שגם זה יגיע ) אשמח לקבל תשובה במהרה ותודה מראש על ההתייחסות

    • כוננות- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 19/07/2009 12:33

      נקבע לא אחת בפסיקה כי אם אתה צריך להיות זמין לעבודה אז על המעסיק לשלם עליה, לא ניתן להכריח אותך להיות כונן ושתהיה מחוייב להגיע זה בדיוק כמו להיות בעבודה ולא לעבוד בפועל. מעבר לכך שאם זה מעבר לשעות שהחוזה שלך קובע אתה יכול לטעון להרעה בתנאים.