פיצויי פיטורים - דיני עבודה

  • פיצויים
    אילן | 19/07/2009 08:33

    תוך כמה זמן המעסיק אמור להעביר לי את כספי הפיצויים?חלק מהפיצויים הם מהמעסיק וחלק שני נמצא אצל גורם אחר שמטפל בפנסיה,מעכבים הכל בתירוץ של אישורים וחתימות,מה אני יכול לעשות?

    • פיצויי פיטורים - דיני עבודה
      מירה-בל גזית, עו"ד | 19/07/2009 09:12

      המעביד מחוייב להעביר לך את חלקו בפיצויי הפיטורים תוך 30 יום מיום סיום עבודתך. אם הוא לא עושה כן, הוא חשוף לתביעת פיצויי הלנה מצידך. עם זאת, אם חלק מהכסף נצבר עבורך בקרן פנסיה/ביטוח מנהלים, על המעביד לצייד אותך (תוך 30 הימים הנ"ל) במכתב המאשר כי סיימת את עבודתך בזכאות לכסף. בכל הוא יוצא ידי חובתו. עם המכתב עליך לפנות לקרן הפנסיה/חברת הביטוח. אם הבירוקרטיה והקשיים קשורים להתנהלות קרן הפנסיה/חברת הביטוח התלונות והתביעה (אם תהיה) תהיה נגדם ולא נגד המעביד. הערה לסיום: ממליצה לך בחום לבדוק שבע פעמים לפני משיכת כספי הפיצויים מהקרן/ביטוח. בחלק מהתוכניות המשיכה בלתי אפשרית, אבל גם אם אתה רשאי למשוך את הכספים, הרי שאתה פוגע (מקטין מאוד) את גובה הפנסיה (קצבת הזקנה) שלך לעתיד, ולכן כדי לחשוב על ההשלכות של משיכת הכספים בשלב זה. אם אתה זקוק לכסף מיידי, שווה לבדוק את תוכניות ההלוואה של הקרן/ביטוח. בכל אופן - שיהיה בהצלחה!

      • ומה אם?
        אילן | 19/07/2009 10:46

        ומה אם המעסיק מתרץ את העיכוב בניירת שלא נשלחה בזמן וכו...

        • פיצויים- דיני עבודה- הבהרות
          עו"ד לילך אקרמן | 19/07/2009 12:20

          המעסיק מחוייב להעביר את התשלום בתוך 15 ימים אולם לאחר 30 יום הם נחשבים כמולנים.. לא ברור על איזו ניירת מדובר, כל הניירת אמורה להיות אצל המעסיק- עליו לשלם לך תוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד ובאותה תקופה לתת הוראה לחברה להעביר את הכספים מהקופה.