עבודה בשבת- דיני עבודה

  • עבודה בשבת ליהודים
    יוני | 18/07/2009 19:57

    יש לי שאלה בנוגע לעבודה בשבת (אני יהודי - ולכן על פי החוק אני יודע שיום המנוחה שלי הוא שבת). אני וחברה שלי שנינו עובדים ביום שבת - אני בפצריה והיא בחנות בגדים (יש לנו יום מנוחה אחר ושנינו מקבלים יותר כסף ביום שבת). האם זה חוקי להעסיק יהודים בשבת בשני העסקים הללו או שמותר להעסיק רק לא-יהודים? האם גם חברה שלי או אני מסתכנים בכך שאנחנו עובדים בשבת ויכולים גם לקבל קנס אם אחד מהעסקים האלה אסור לפתוח בשבת? תודה רבה!

    • עבודה בשבת- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 19/07/2009 00:06

      אם העסק פתוח במקום שמותר לו להיות פתוח בשבת ושהוא קיבל אישור לכך אז אין בעיה בתנאי שאתם באמת מקבלים ע"י חוק יום מנוחה אחר. בכל מקר, מי שנקנס זה המעסיק ולא אתם.

    • תשובה
      שיר ורד | 19/07/2009 00:57

      אם  לא התקבל ממשרד התמ"ת אישור העסקה בשבת, אזי אסור למעביד להעסיקכם ואסור לכם לעבוד.במידה ואחד מכם משמש כמנהל משמרת בשבת, אזי במקרה של ביקורת הוא עשוי להתבע (העמדה לדין או קנס).לא שמעתי שקנסו עובדים שלא שימשו בתפקידי מנהל.גם העסקת לא יהודים מותרת רק בישובים או רובעים שבהם לפחות רבע אינם יהודים.