תוספת - למעוניינת להתפטר

  • מעוניינת להתפטר
    מיטל | 18/07/2009 14:42

    אני בת 28 נשואה + 2 משרתת במשטרת ישראל משנת 2002. התגייסתי למנהלת ההגירה וכיום לאחר פירוקה שובצתי בתפקיד שטח (כלומר במשמרות כולל לילה שבתות וחגים), בניגוד לרצונו של מפקד היחידה (ובניגוד לרצוני), בשל התנגדותו אני סופגת עלבונות והקפדה יתרה, שאלותי הם: 1. האם דיני העבודה חלים גם עלי בשל היותי שוטרת 2. מהם זכויותי 3. האם אני יכולה להתפטר בטענה של הרעת תנאים בתודה מראש

    • תוספת - למעוניינת להתפטר
      מיטל | 18/07/2009 15:00

      רציתי להוסיף שאני משרתת כשבע שנים

    • שוטרת- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 19/07/2009 00:00

      חלים עליך הסדרים קיבוציים החלים על שוטרים ובכל מקרה החוק לעניין שוטרים מחריג בהרבה מקרים אני לא חושבת שניתן יההי לטעון כי מדובר בהרעת תנאים לשם כך יש לבדוק את תנאי העסקתך ומה היו תחייבויות כלפייך.

    • תשובה
      שיר ורד | 19/07/2009 01:07

      חוקי העבודה חלים גם על שוטרים.בחלק מהחוקים שוטרים מוחרגים והחוק או חלקו איננו חל עליהם, בין השאר כל חוק שעות עבודה ומנוחה. לכן, אינך יכולה לדרוש לא לעבוד בלילות או בשבתות.נראה  שלעניין הרעת תנאים , דינך כמו כל עובד. כלומר , עלייך להתריע (רצוי בכתב) בפני הממונים עלייך שאינך מסכימה להרעת התנאים ואם היא לא תתוקן תתפטרי בגין הרעת תנאים. רקם אם ימשיכו את הרעת התנאים לאחר מכן תוכלי להתפטר עם הודעה מראש כחוק.