הרעת תנאים- דיני עבודה

  • הרעת תנאים (קיצוץ 3 שעות ביום
    קלרה | 18/07/2009 14:08

    אני בת 58 ועובדת בחברה מסודרת כ 16 שנים 7 שעות ליום, כעובדת ניקיון, לפני כשלושה חודשים לערך הודיעו לי שמקצצים לי בשעות העבודה שלי מ 7 שעות ביום ל 4 שעות בלב, וזאת לאחר ששלחו אותי כביכול להשלים שעות בכל מיני מקומות מרוחקים האחד מהשני, עם פערי זמן בין מקום אחד למשניהו, לפני יומיים הגיע אלי אחד ממנהלי החברה ואמר לי שאין לו אפשרות להשלים לי שעות לשבע שעות והציע לי לקבל פיצויים עבור ה 3 שעות שבהם אני נפגעת, אני מצדי הצעתי לו שיפטר אותי והוא סירב. 1. האם מישהו יכול לומר לי מהו החישוב לצורך קבלת פיצויים לשיטתו של מנהל החברה, 2. האם הצעתו הוגנת או שעלי לחשב נתונים נוספים. 3. האם במצב הדברים לא כדאי לי להתפטר בטענה של הרעת תנאים אודה לכם מראש על הסיוע

    • הרעת תנאים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 18/07/2009 23:59

      מהי הצעתו של המנהל מה כולל הפיצוי? ע"מ לדעת לייעץ לך יש לדעת מהי ה הצעה.

    • תשובה
      שיר ורד | 19/07/2009 01:10

      מעסיק לא רשאי לשלם פצויים על הקטנת היקף המשרה, פצויים משלמים רקם בסיום היחסים (ואז יושבו הפצויים לכל תקופה על פי היקף המשרה).את יכולה להתפטר בגין הרעת תנאים (אחרי דרישה מהמעסיק לתקן את ההרעה והתרעה שתתפטרי אם ההרעה לא תתוקן).את יכולה גם להגיש תביעה כנגד המעסיק להמשיך להעסיקך בהיקף המקורי ולשלם לך את מלוא השכר, אך יש לעשות זאת סמוך להתחלת ההרעה ולא להשתהות עם התביעה.