הודעה מוקדמת- דיני עבודה

  • הודעה מוקדמת
    יהושע | 18/07/2009 10:16

    שלום רב! המקרה הוא כדלהלן: הוצעה לי עבודה במקום מסויים כמנהח"ש (חלק מצוות של שניים). הגעתי לראיון ורואיינתי ע"י מנהח"ש הבכירה והמנכ"לית שנכחו בחדר באותו זמן ונאמר לי שנמצאתי מתאים ואוכל להתחיל לעבוד מיד. אך עם זאת נאמר לי שאצטרך לעבור עוד ראיון אצל רואה החשבון של החברה לאחר כשבוע (שבוע ניסיון). את הראיון אצל רואה החשבון עברתי בהצלחה ונמצאתי "יותר מראוי" לעבודה. יש לציין שהוחתמתי על חוזה אישי שהסעיף שהכי הפריע לי אומר כך : "מוסכם, כי ניתנת לעובד ולחברה האפשרות להפסיק את עבודת העובד בחברה, בכל עת מיום תחילת העבודה, וזאת בהודעה מוקדמת בכתב לצד השני של פחות 30 יום מראש." מאז התחילה מסכת התנכלות עליי מצד מנהח"ש הבכירה בגיבוי של המנכ"לית שבמקרה הן גם חברות טובות. לא פעם ולא פעמיים גודפתי וקוללתי לאזני רבים (מה שמעלה בי שאלה לגבי תביעה על הוצאת דיבה) וזאת בזמן שאני מתנהג בצורה הכי בוגרת שיש ולא "עניתי במטבע שבו שילמו לי". היום שבו "נשברתי" היה 4 ימים לקראת סיום חודש העבודה , כאשר הגיעו מים עד נפש, הלכתי למנכ"לית והודעתי לה על התפטרותי , ושיש לה חודש ימים עד שאני לא אהיה שם יותר , יתרה מזאת, אפילו הצעתי לה לחפוף את האדם שיבוא אחרי. (כל זאת כאשר אני עובד שם רק כחודש בלבד!) המנכל"ית מצדה אמרה שהיא לא מוכנה שאשאר ,ביקשה ממני את המפתחות לדלת החברה , חטפה ממני מחברת אישית שלי שבה היה חומר של הנהלת חשבונות מלימודיי הקודמים שהבאתי כעזרה וקרעה אותה לגזרים לתדהמתי, ו"ליוותה" אותי כאילו הייתי פושע אל מחוץ לכותלי החברה. כל זה היה ביום חמישי וביום ראשון שלחתי לה מכתב התפטרות בכתב. כעת: השאלה שעולה היא, האם אני זכאי לתשלום על ההודעה המוקדמת כפי שהודעתי למנכ"לית (כפי שכתוב בחוזה) וזאת גם לאחר שהיא שלחה לי מכתב שהיא מוותרת על שרותיי, כאשר אני התכוננתי נפשית להישאר במקום מאוס זה כחודש נוסף...( ההתחייבות שלי להודעה מוקדמת). אודה לכם על העזרה ותגובתכם המהירה.....

    • הודעה מוקדמת- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 18/07/2009 23:58

      כן. בוודאי שאתה זכאי מכח החוזה.

    • תשובה
      שיר ורד | 19/07/2009 01:14

      לפי חוק אתה זכאי לתקופת הודעה מוקדמת של יום אחד בלבד, אך מאחר ובחוזה נקבעה תקופת הודעה מוקדמת ארוכה יותר היא מחייבת את הצדדים (ולפחות את המעסיק). אם לא נקבע בחוזה סעיף של סנקציה ספציפית בגין הפרת הדרישה להודעה מראש מן הסתם המעביד יחויב לשלם בגין תקופה זו גם אם ויתר על עבודת העובד. אתה יכול לצרף לתביעה גם פיצוי בגין נזקים שנגרמו לך, למשל לשלם לך את עלות הקורס שהחומר שנלנד בו היה במחברת שנקרעה במזיד (מן הסתם לא תקבל את מלוא עלות הקורס, אך יתכם שתקבל חלק מהכסף).

      • תודה רבה לכן על תגובתיכן, ישר כח ושוב פעם תודה  לת
        יהושע | 19/07/2009 09:55