תוספת לשאלה

  • פיטורין לאחר חופשת לידה- התייעצות
    רום קינמון | 18/07/2009 01:25

    שלום, אני עובדת בחברה גדולה שמצבה הכלכלי הולך ומדרדר, השמועה אומרת כי עד סוף יולי הולכים לפטר 30 אחוזים ויש עוד גל בספמבר ונובמבר. התפקיד שלי הוא מנהלת תיקי לקוחות שוק חו"ל, כלומר, יש לי מדינות שאני האחראית הבלעדית עליהן לייצוא המוצרים של החברה. חודש לפני חופשת הלידה, החליפו לי ראש צוות, אני ילדתי במרץ, חזרתי לעבודה ב-08/07 וכעת הוא מסרב להחזיר לי את השווקים, ובמקביל הוא טוען כי אין לו עבודה אחרת בשבילי, בשיחה פרטית ו"חברית" הוא אמר שהמצב ממש לא טוב, הוא לא יודע להבטיח את מקומי בסוף תקופת החסינות ווידא איתי מתי מסתיימת תקופת החסינות וניתן יהיה לפטר אותי. מה שמצאתי ברשת זה שהוא חייב להחזיר אותי לעבודה, וחייב לשמור לי על התנאים הסוציאלים, על שני הדברים הוא מקפיד, אבל לא מצאתי בשום מקום שהוא חייב להחזיר אותי לשווקים שלי או לעבודה מקבילה. אני רוצה להתעמת איתו ולומר לו שהוא עובר על החוק אבל אני לא בטוחה בכך. אני יודעת בוודאות שהוא הולך לפטר אותי לאחר התקופה ואני יודעת שיהיה לו קל יותר במידה ואני מקבלת את רוע הגזירה, אחרי הכול הוא יכול להוכיח שבמשך חודשים בעצם לא עשיתי כלום ולא הייתי יעילה לחברה, למעשה הוא החזיר אותי למראית עין. מה ניתן לעשות? אודה מראש על התשובה

    • תוספת לשאלה
      רום קינמון | 18/07/2009 01:30

      מצאתי איזשהו איזכור ברשת שלמעביד אסור לפטר עובדת במהלך 60 ימים לאחר חופשת הלידה, אלא באישור של שר התמ"ת. המעביד אף חייב להחזיר את העובדת למקום העבודה ולאפשר לה להשתלב מחדש בתפקידה, ולא די בכך שישלם לה שכר של 60 ימים. פיטורים לאחר חופשת הלידה בלא לתת לעובדת סיכוי להשתלב מחדש בעבודה ייחשבו בנסיבות אלה כהפלייה אסורה שעשוייה לזכות את העובדת בפיצוי כספי. בכל מקרה, תקופת ההודעה המוקדמת לפיטורים אינה יכולה לחפוף לתקופת 60 הימים - אבל אם משרד התמת מאשר אז לא מגיעים לאישה את הפיצויים ואת ההתרעות מראש? ואם מראש הוא לא החזיר אותי לתפקיד האם משרד התמת נותן על זה את הדעת? האם זה מוכיח כי הוא מפר את החוק?

      • חזרה לעבודה- דיני עבודה
        עו"ד לילך אקרמן | 18/07/2009 23:54

        בעיקרון וא מחויב להחזיר אותך גם לתפקידך של לפני עבודה. באם אין צורך יותר בתפקיד זה בשל מצב כלכלי הוא יכול אכן לפנות למשרד התמ"ת ואם משרד התמ"ת יתן אישור הוא יוכל לפטר אותך אבל יהיה צריך לשלם לך כל שמגיע לך.

      • תשובה
        שיר ורד | 19/07/2009 01:28

        לפי מה שתארת המעסיק איננו מפר את החוק, אך פועל בניגוד לרוח החוק. לפי פסיקות של בית הדין לעבודה במקרה שהמעביד לא עשה מאמצים אמיתיים להחזירך לעבודה ניתן לתבוע ולקבל פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים.לפי מה שאת מתארת, זהו המצב. תדאגי לאסוף הוכחות לכך שהוא לא התכוון להחזירך לעבודה מלאה. כלומר, הקלטות של שיחות או ראיונות בהם את דורשת לחזור לתפקידך הקודם או לקבל לפחות עבודה בתפקיד מקביל והמעביד מתחמק או מסרב. גם הקלטות שבהן ניתן להבין כי יפטרך מיד בתום תקופת ההגנה, כמו עצם הפיטורים מיד בתום 60 הימים יוכלו לעזור בתביעה כזו. תביעה כזו אפשר להגיש מיד לאחר קבלת מכתב הפיטורים, ולתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק (סכום נקוב בחוק בסביבות 50,000 שח). אם עד להתחלת הדיונים במשפט לא תמצאי עבודה אחרת, תוכלי לבקש להוסיף לכתב התביעה פיצוי בגין נזק מוכח בגין הפרשי השכר בין השכר הקודם לדמי אבטלה וכדומה.בכתב התביעה חשוב להדגיש שדווקא בתקופות של קשיים במשק , חובה על המעסיק לעשות הכל להחזרת עובדת שילדה ולא לנסות להתחמק ע"י מילוי פורמאלי בלבד של דרישות החוק.